В Російській Федерації залишилися люди, яким не байдужа доля українців. А саме полонених моряків, яких захопили російські військові в Керченській протоці. Так, російські активісти зібрали нашим хлопцям більше 500 тисяч рублів (приблизно 209 тисяч гривень).

Полонені українські моряки

Про це стало відомо завдяки повідомленню уповноваженої українського парламенту з прав людини Людмили Денисової.

За словами омбудсмена, на ці пожертви морякам придбали одяг, продукти харчування й різні речі першої необхідності. Під час зустрічі Денисової з правозахисниками також були присутні рідні українців, які хотіли дізнатися про допомогу незаконно ув'язненим морякам.

Варто нагадати, що українських моряків, яких було захоплено Росією в Чорному морі, звільнятимуть відповідно до Женевської конвенції про військовополонених. Про це Людмила Денисова, уповноважена Верховної Ради з прав людини, повідомила в ефірі одного з українських телеканалів.

Популярні новини зараз

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

"Правильно було обрано стратегію, наші моряки – це військовополонені, і звільняти їх потрібно відповідно до третьої Женевської конвенції 1949 року, яка ратифікована Україною і діє на території Російської Федерації", – заявила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з'явилася нова інформація щодо полонених українських моряків. Слідство у справі українських моряків, яких захопили в полон російські військові в Керченській протоці, продовжили до кінця травня 2019 року. Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Один з адвокатів групи захисників українських моряків, а саме, моряка Миколи Полозова заявив, що термін слідства продовжено до 25 травня. У той же час продовжити арешт українським полоненим морякам планують до кінця квітня. Також адвокат зазначив, що невідомо, скільки часу займе слідство - це залежить від обсягу слідчих дій, дані про які не розголошуються.

Нагадаємо, розлючена Європа вимагає звільнити українських моряків: Кремль шокував відповіддю.

Як повідомляв Знай.uа Путін заговорив про обмін полонених моряків: українцям розкрили справжню причину.

Знай.uа писав, Мустафа Джемілєв назвав причину полону українських моряків: Путін боїться одного українського політика.