Із запровадженням воєнного стану життя українців зміниться. Тому не дивно, що людей хвилює багато запитань. Одне з них - чи будуть вилучати у громадян автомобілі та інше майно.

У Міноборони роз'яснили, що хоча законом про воєнний стан і передбачено примусове відчуження майна та вилучання техніки і автомобілів, наразі немає такого рішення. Ніхто не має права відбирати майно в українців на територіях, де введено воєнний стан, оскільки в армії поки що досить своїх резервів. Однак, коли виникне така необхідність в транспорті, то це питання буде додатково погоджено, в тому числі з власниками.

Про це повідомив перший заступник міністра оборони Іван Руснак, відповідаючи на брифінгу на питання журналістів. За його словами, без погодження з власниками цього ніхто робити не буде.

"Якщо ж хтось у камуфляжі прийшов забирати корову чи машину, чи щось ще – то поруч є поліція. Звертайтеся до поліції – і таких негідників просто треба арештовувати і далі розбиратись", - сказав Руснак.

Нагадаємо, 28 листопада, у перший день запровадження воєнного стану в Україні, у Києві члени націоналістичної організацією "Сокіл" захопили ТРЦ Ocean Plaza, який належить російському олігарху Ротенбергу, соратникові Путіна.

Популярні новини зараз

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Радикали вимагають зупинити фінансування тероризму та вбивства українських солдатів за рахунок коштів, які виводяться з України через цей ТРЦ.

Перед цим, в понеділок, 26 листопада, близько 17:00 невідомі закидали ТРЦ Ocean Plaza димовими шашками, в результаті чого всіх відвідувачів та працівників торгового центру було терміново евакуйовано.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям пояснили, що зміниться після запровадження воєнного стану.

Також Знай.ua писав, оприлюднено основні міфи про воєнний стан, яким не варто вірити.