Український уряд та представники Міжнародного валютного фонду обговорюють варіант запуску нової програми фінансової допомоги.

Про це повідомляють ЗМІ.

Варто відзначити, що основним здобутком МФВ від такого "перезапуску" відносин стане можливість поступового підвищення ціни на газ та у свою чергу уникнення його різкого подорожчання.

Так, наразі вже відомо, що сторони узгодили підвищення ціни вже у жовтні на 23,5%.

Популярні новини зараз

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Варто відзначити, що раніше українські політики обіцяли, що ціна на природній газ для потреб населення збільшиться на два рази. У свою чергу експерти назвали куди більш шокуючу цифру. Вони відзначали, що ціна може збільшитись до критичних 70%.

Втім, навіть надбавка в 23,5% гарантує українцям зростання тарифів на опалення і гарячу воду з нового опалювального сезону.

"Кожна додаткова гривня в ціні на газ – це 80 копійок в тарифі на тепло і гарячу воду", – впевнений експерт Дмитро Марунич.

Разом з тим варто відзначити, що раніше керівник українського уряду Володимир Гройсман опублікував твіт, в якому пообіцяв українцям "знизити зростання реальних доходів".

"Я зроблю все, щоб захистити людей, знизити інфляцію і зростання реальних доходів", - написав прем'єр-міністр України.

Твіт з кумедним застереженням пізніше виявився видаленим, але він як і раніше зберігається в кеші Google.

Так, варто відзначити, що наразі глава уряду активно підтримує підвищення ціни на газ для потреб населення, посилаючись на обов'язкові вимоги кредиторів МВФ.

Більше того політик вирішив полякати українців можливим дефолтом у разі невиконання вимог фонду та неотримання чергового траншу.

Разом з тим варто відзначити, що у 2018 році кількість людей, які отримали субсидію зменшилась фактична на 2 рази у порівнянні з минулим роком.

Так, за перші місця цього року допомогу отримали 2,6 млн домогосподарств.

У свою чергу експерт Борис Кушнірук зазначив, що у літній період кількість отримувачів субсидії значно скорочується, адже найбільш затратним є оплатами є саме опалення, якого влітку немає.

"В Україні зростають зарплати, і звичайно, якщо вони підвищуються, число тих українців, які можуть звернутися за субсидіями, починає скорочуватися", - Борис Кушнірук.

Україна отримає транш МВФ після того, як виконає взяті на себе зобов'язання, - Фурсає

Нагадаємо, українців різко почали позбавляти субсидій.

Як повідомляв "Знай.ua", Гройсман налякав українців дефолтом.

Також "Знай.ua" писав, що блогер показав у цифрах, як будуть знищувати українців.