Середньостатистична сім'я викидає на смітник приблизно 30% куплених продуктів на тиждень. По суті, ви спалюєте гроші, зароблені з тяжкою працею. А все тому, що просто не вмієте зберігати продукти правильно. Ці п'ять способів ідеально підходять для продовження терміну придатності будь-якої їжі. А це допоможе зекономити.

Правильний режим

Ви напевно користуєтесь холодильником неправильно. Яйця не варто зберігати у дверцятах, де для них до сих пір роблять відсік. Справа в тому, що саме тут — найбільш тепле місце в холодильнику. Набагато краще зберігати яйця на середній полиці. І ще: тепле повітря, за законами фізики, піднімається наверх завжди, і в холодильнику теж. Отже, верхні полиці підійдуть для копчених ковбас та інших продуктів, які не зіпсуються швидко. Молоко, сир, згадані вище яйця та інше швидко псується, тож залишайте їх на середніх полицях.

Вакуумний пакувальник

Популярні новини зараз

Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

Швидше за все продукти псуються під впливом кисню. А значить, вакуумна упаковка як найкраще продовжить термін життя навіть швидкопсувних продуктів. Раніше гаджети для такої упаковки коштували досить дорого, але сьогодні купити найпростіший вакуумний апарат під силу кожному.

Риба та м'ясо

Потрібно розуміти, що м'ясо на кістці здатне зберігатися значно довше, ніж філе. Морозильна камера, на жаль, не вихід для надто довгого зберігання: і м'ясо, і риба з часом в морозилці зневоднюються, їсти їх після цього вже не можна. В таких умовах м'ясо на кістці і рибу можна зберігати приблизно 2-3 місяці.

Банани

Елементарний і майже нікому не відомий спосіб зберегти свіжість бананів надовго: просто закрийте місце кріплення грона поліетиленом. Плід банана дозріває під впливом газу, етилену. Більша його частина надходить саме з ніжки плоду — закривши його, ви завадите надходження газу до основної частини.

Сир

Чомусь більшість зберігає сир в поліетиленовій упаковці, або просто в пакеті. Такий продукт дуже швидко втрачає смак і висихає. Набагато краще буде пакувати сир в пергаментний папір, або навіть алюмінієву фольгу. Зберігати сир можна в нижніх відсіках холодильника.

Дивіться "Як правильно заморожувати продукти"

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв про те, як зрозуміти, що ви їсте занадто багато цукру.