Ми звикли думати, що на дієті потрібно повністю відмовитися від солодощів. Однак глюкоза є важливим паливом, необхідним для нормальної роботи всіх органів.
А ще після солодкого виробляється гормон щастя - серотонін - джерело гарного настрою.
Ці троє ласощів можна без докорів сумління вживати на дієті:
Зефір
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Цей смаколик складається з яблучного пюре, яєчних білків, цукру й агар-агара. Жирів у зефірі практично немає, а ще він низькокалорійний - в одній штучці всього 125 ккал. Крім того, агар-агар роблять із водоростей. Він нормалізує роботу кишечника, печінки, виводить токсини і добре впливає на щитовидну залозу. А ще зефір містить корисні елементи - залізо, кальцій, калій, мідь, вітаміни В5 і Е. Головне обрати якісний зефір без консервантів і шкідливих добавок.
Панакота
Цей вишуканий італійський десерт можна сміливо замовляти в ресторані - фігурі не зашкодить. Панакоту готують з вершків, желатину, невеликої кількості цукру і ягідного або фруктового пюре. У 100 грамах всього 75 ккал.
Мармелад
У цих желейках практично немає жиру. Мармелад готують на основі фруктово-ягідного пюре. До деяких сортів додають агар-агар. Цей смаколик знижує рівень холестерину і вирівнює рівень цукру в крові.
Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", стало відомо, які солодощі викликають звикання.