Відомо всім, що при вживанні жирної їжі підвищується рівень холестерину, цукру і солей. І все це може призвести до цілого ряду небезпечних захворювань. Високий вміст жирів і цукру в раціоні призводить до накопичення надлишкового жиру в печінці, який залишається навіть після переходу на більш здорову дієту.
Проте це далеко не весь список поганого впливу на людський організм. Так дослідники, стверджують, що інтенсивне вживання фастфуду здатне зробити людину дурнішою. Повідомляє Clutch.
За 9 днів такої шкідливої дієти мозкова активність знижується приблизно на 20%. До такого висновку дослідники прийшли після експерименту на щурах, які отримували більше половини калорій з шкідливих жирів.
Покуштувавши такої їжі, щури забували все, чому їх вчили. А саме – проходити лабіринти. Пов'язано це з тим, що після такої їжі клітини гірше вбирають кисень, і вони менш схильні до фізичної активності, ніж у інших.
Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
"Результати досліджень показують, що навіть короткочасна дієта, що складається з жирної і некорисної їжі здатна сильно вплинути на мозкову і фізичну активність у самому згубному ключі" — говорить професор Кіран Кларк.
Це фундаментальне дослідження дозволить почати проводити деякі ініціативи, спрямовані на покращення якості харчування. В майбутньому, для підтвердження висновків про згубний вплив жирної їжі на інтелект, планують провести подібні дослідження за участю людей.
"Ми чекаємо результатів дослідження, проведеного на добровольцях. Вони повинні показати нам ефект від вживання жирної їжі на людське серце" — говорить професор Джеремі Пірсон.
Як повідомляв портал "Знай.uа", сніданок з жирних і солодких продуктів викликає зміни в мозку. Вони призводять до дефіциту пам'яті, подібних до тих, що спостерігаються у людей з ожирінням.
Також "Знай.uа" писав, здорова порція картоплі-фрі становить шість соломок. Так категорично налаштований професор Ерік Рімм (Eric Rimm) з Департаменту живлення Гарвардського університету.