Вчені з Північно-Західного університету в Іллінойсі розповіли, від чого залежать смаки людей при виборі напоїв. Відповідні висновки вчені зробили на підставі досліджень.
Експерименти показали, що на сприйняття гіркоти окремих речовин в каві, чаї або алкоголь впливає індивідуальна генетична схильність. Від цього залежить сприйняття смаковими рецепторами.
Вчені провели масштабне дослідження і для участі запросили близнюків. Результати показали, що існують певні генетичні варіації, які пов'язані з сприйняттям смаку.
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Ціни рекордні, але буде дорожче: нерадісні прогнози для власників авто з ГБО
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Також для дослідження привернули дані сотень тисяч учасників з Великобританії у віці від 37 до 73 років. Про них були зібрані дані про те, яка кількість і яких напоїв вони випивають за день. Цю інформацію порівняли з биоданными цих людей.
Дослідники з'ясували, що люди, які генетично були більш схильні до гіркоти кофеїну, п'ють більше кави порівняно з іншими. Люди, які схильні до зловживання алкоголем, мають низьку чутливість до гіркоти пропилтиоурацила.
Нагадаємо, шанувальникам чаю запропонували здорову альтернативу. Нове цілюща рослина виявили в горах Китаю. Китайські вчені виявили різновид дикого чаю, в якому міститься низький відсоток кофеїну.
Як повідомляв Знай. ua, як правильно заварювати і пити імбирний чай. Цей напій стане відмінним помічником в лікуванні ГРВІ та грипу.
Знай. ua писав, що найдавніші продукти, без яких складно уявити наше життя. Археологи розповіли про найдавніших продуктах, які передалися нам від предків.