Біологи знайшли в льодах Північного полюса загадкову тварину, яку вони назвали "арктичним монстром".

Чудовисько має досить скромні розміри, які можна порівняти з великими бактеріями.

Вперше вигляд подібного планктону був описаний в дев'ятнадцятому столітті Джеймсом Дуайтом Даном. Вчений назвав його Monstrilla ("маленький монстр"). Судячи з опису, знайдену в Арктиці тварину можна віднести саме до цього виду.

Біологи продовжили дослідження свого колеги в 2014 році. Вони вивчили планктон, знайдений в Арктиці. Згідно з новою класифікацією тварину назвали Monstrillopsis planifrons ("маленький монстр з плоскою головою"). Експерти кажуть, що льоди Північного і Південного полюса приховують ще багато унікальних тварин.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Довжина тільця Monstrillopsis planifrons всього кілька міліметрів. Зовні планктон схожий на креветку, до якої прикріпили додаткову пару кінцівок, як у видри, і незвичайні для даного виду геніталії.

Нагадаємо, днями черговий вісник Апокаліпсису не на жарт налякав людство. Команда уфологів з Кореї зафіксувала в небі реальний НЛО. За словами фахівців, прибульці хотіли попередити людство про можливу загрозу ядерної війни.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", в Італії під час розкопок археологи виявили останки зачарованої дитини, у роті якої був камінь. Експерти, вивчивши поховання зазначили, що на момент смерті дитині було всього 10 років. Її останки вчені відносять приблизно до V століття нашої ери.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що білок, що зв'язує інсулін-подібний фактор росту плодових мух, дозволить зменшити чисельність шкідливих комарів, які переносять малярію і жовту лихоманку.