У всьому світі під час сильних штормів океанські глибини підносять дивовижні сюрпризи. Вони викидають на берег дивовижних монстров, здаються прибульцями з інших світів. Навіть досвідченим фахівцям часом важко ідентифікувати знайдені останки з-за сильного розкладання м'яких тканин, відсутність частин скелета. Описи очевидців емоційні, але не інформативні: «Це чудовисько», «Воно вкрите шерстю», «Виглядає живим» і цим вичерпуються відомості. РИА Новости склали огляд найбільш вражаючих знахідок, подарованим нам океаном.

Столітній глобстер

Безформна маса органіки була знайдена на узбережжі Чилі в липні 2003 року. Довжина «холодцю» склала 12 метрів, а маса наблизилася до 13 тоннам.
Всі світові ЗМІ тоді писали про те, що вчені поставлені в глухий кут глобстером з Чилі. Цим терміном називають невпізнані тіла істот, викинутих на берег моря або океану. Такі знахідки є їжею для найхимерніших версій криптозоологів. На відміну від них, учені місцевого центру вивчення морських ссавців прийшли до думки, що мають справу з остовом кита. Згодом, аналіз ДНК останків показав, що це останки кашалота, а не іншого мешканця морських глибин.

Сучасні технології іноді дозволяють розкрити таємниці минулого. Так вчений Пірс зробивши аналіз збережених останків «бермудського блоба», знайденого в 1988 році, і «монстра святого Августина» виявленого в 1896 році, довів, що в обох випадках маємо справу з останками теплокровного хребетного тварини.

Чилійська знахідка 2003 року, останки кашалота.

Популярні новини зараз

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Показати ще

Колода з щупальцями

Землетрус 14 листопада 2016 року в Новій Зеландії відкрило частина дна моря на котрому було знайдено місцевими мешканцями двометрове істота з щупальцями. Воно виглядало жахливо, сильно смерділо і навіть трохи ворушилося. Прибулі фахівці визначили, що перед ними звичайна колода, густо обліплене усоногими рачками-балянусами виду Lepas anatifera. Вони кріпляться до будь плаваючим об'єктів, сміття, днища водного транспорту і таким чином переміщаються по всьому світу.

Камчатський волохатий монстр

На Камчатці, в серпні поточного року, сильний шторм викинув на берег щось вовни і довжиною в два людських зрости. Місцеві жителі розмістили в соцмережах фото і відео знахідки, запропонувавши ідентифікувати її. Серед варіантів називалися величезний кальмар, мамонт, проте вчені спростували всі версії, повідомивши, що знахідка є великий акулою або ктом, які втратили прошарки жиру і одночасно з цим обросли морськими організмами.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" чудовисько Лох-Несса знову нагадало про себе.

Про невідомих можливостях мешканців Світового океану можна прочитати на порталі "Знай.uа".

Як позначиться глобальне похолодання на мешканців океанських глибин розбиралися журналісти видання "Знай.uа".