Якщо ви спонтанно у свій вихідний вирішили відпочити на природі, то наступні 3 рецепти смачних перекусів вам точно сподобаються.
Такі закуски можна зробити дуже швидко і тим не менш смачно. Їх зручно брати із собою в корзину або в далеку подорож.
Сендвіч з курячим салатом
Перевага такого перекусу в тому, що сендвічі однаково смачні як в холодній подачі, так і в гарячій. А на приготування відводиться максимум 30 хвилин. Якщо вас цікавить така закуска, то слідкуйте за наступним рецептом, розрахованим на 4 порції.
Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці
"Раз на рік звітуватиму": Віра Брежнєва зізналася, як часто 40-річним хочеться сексу
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Потрібна повна заміна: Vodafone нагадав важливе правило для 4G
Інгредієнти:
куряче філе – 2 шт. (невеликого розміру);
селера – кілька стебел;
волоські горіхи – жменя;
тертий пармезан – 2 столові ложки;
хліб – за кількістю порцій.
Для соусу:
майонез – 100 г;
мед – 3 столових ложки;
яблучний сік – 50 мл;
гірчиця – 1 чайна ложка;
сіль/перець – за смаком.
Рецепт приготування:
– Відваріть і дрібно наріжте куряче філе на невеличкі шматки. Те ж саме зробіть із селерою та подрібніть горіхи.
– Також наріжте та злегка підсушіть хліб у духовці.
– Вище перелічені інгредієнти змішайте в одній ємності.
– Поєднайте всі складники соусу в одну суміш, приготувавши таким чином соус, і заправте ним курку з селерою.
– Сформуйте сендвічі і поставити їх у духовку на пару хвилин, щоб підігріти.
Піта по-грецьки
Незвична і водночас дуже смачна закуска до вашого пікніка точно сподобається всім. Це ідеальна ситна вегетаріанська страва, для якої непотрібно багато дорогих та екстравагантних продуктів. Розрахунок рецепту відбувається на одну порцію.
Інгредієнти:
цільнозернова піта – 1 шт.;
сир фета – 50 г;
зелений салат – 50 г;
нут – 50 г;
огірок – 1-2 шт.;
червона цибуля – четвертинка;
оливкова олія – 1 столова ложка;
помідор – 1 шт. (невеликого розміру);
сіль/перець – за смаком.
Рецепт приготуваня:
– Замочіть нут на ніч, після чого вдень варіть його близько години, після чого ретельно остудіть. Що цікаво, із залишків нуту можна зробити хумус.
– Цибулю і помідор наріжте тонкими слайсами, а огірок – дрібною соломкою.
– Всі інгредієнти викладіть на піту, скропивши їх оливковою олією і додавши спеції за смаком.
Кабачкові кекси
Такі солоні кекси є чудовою альтернативою для легкого обіду та перекусу. Страву можна зробити більш поживною та ситною, доповнивши її шинкою, сиром та зеленню.
Інгредієнти:
кабачки – 2 шт. (середнього розміру);
борошно – третина склянки;
яйця – 2 шт.;
розпушувач – 1 чайна ложка;
цукор – 1 чайна ложка;
сіль – за смаком.
Рецепт приготування:
– Розігрійте спочатку духовку до 200°C.
– Кабачок натріть на крупній тертці (не чистити). Потім посоліть суміш і залиште в мисці на кілька хвилин, щоб виділилася зайва рідина, після чого злийте її.
– У кабачки додайте борошно, яйця, розпушувач, цукор і все ретельно перемішайте.
– Викладіть тісто в форми для кексів і випікайте 20 хвилин.
Как сообщал портал "Знай.uа", дієтологи наголошують: необхідно стежити не тільки за якістю вживаних харчових продуктів, але і за їх кількістю. Кореспондент видання "Сегодня" взяв інтерв'ю на цю тему у Оксани Скиталінської - лікаря-дієтолога і члена Асоціації дієтологів України.
За словами Скиталінської, щоб ефективно переварити їжу, людський організм використовує ферменти. Це спеціальні речовини, які виробляються нашим тілом в обмежених кількостях. При надмірному споживанні їжі, ферментів починає не вистачати, на процес перетравлення.