Як для свята, так і для звичайної вечері ідеально підійде запечене курча. Дане блюдо просте в приготуванні, дуже смачне і виглядає відмінно без всяких гарнірів.

Інгредієнти:

1 курча-бройлер вагою 1,8-2 кг;
100 г меду;
120 мл соєвого соусу;
4 зубчики часнику;
30 г вершкового масла;
по 1/2 ч. л. каррі, меленого імбиру і сушеного базиліка;
1/3 ч. л. чорного меленого перцю;
1,5 ч. л. солі;
рослинне масло.

Як приготувати:

Популярні новини зараз

Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно

Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять

Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Показати ще

Гарненько промийте птицю зовні і всередині, зріжте зайву шкірку в районі шиї і стегон, щоб блюдо вийшло естетичним. Обстежте тушку на предмет залишилися пір'я і обпалити її вогнем запальнички або сірника при необхідності.

Натріть курку сіллю і чорним перцем з усіх боків. Змішайте в мисці соєвий соус з медом, розм'якшеним вершковим маслом і спеціями. Очистіть і натріть на тертці часник і теж додайте в маринад. Намажте їм курку і залишити її як мінімум на 1 годину. Якщо хочете потримати її довше, приберіть в холодильник.

Промажте вогнетривку форму або невелике деко рослинним маслом. Перекладіть на нього курчати, розташувавши його грудкою вгору, і закрийте фольгою. Розігрійте духовку до 250°C, прогрійте її протягом 15 хвилин, потім поставте туди посуд з птахом. Зменшіть температуру до 220°C і готуйте страву 35 хвилин.

Видаліть металізовану папір і доведіть курку до готовності ще за 35-40 хвилин. Перевірте, пропеклась вона, проткнувши виделкою в товстому місці. Витікаючий сік повинен бути прозорим. Якщо це не так, запікайте її ще деякий час.

Як повідомляв портал "Знай.uа" найважливіший прийом їжі припадає на ранок. Завдяки йому організм набирається сил і енергії на прийдешній день. Є рецепт смачного сніданку, за допомогою якого можна почати корисне і приємне ранок.