Парадоксально, але, незважаючи на шкоду солі для організму, обійтися без неї на кухні практично неможливо. Вся справа в тому, що несолоні страви здаються прісними і не такими смачними. Плюс до всього, сіль необхідна організму в якості необхідного елемента, що бере участь в життєво важливих обмінних процесах.

Однак, медики постійно нагадують нам, що надлишок солі і солоних продуктів в раціоні харчування може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям. Про це пише Хроніка.інфо.

Сіль значно підвищує артеріальний тиск і сприяє розвитку гіпертонічної хвороби. Сильно солона їжа негативно впливає на кровоносні судини, звужуючи їх. Тому підвищується тиск і якщо не перестати вживати у великій кількості сіль, то може дійти до хронічної гіпертонії.

Сіль порушує мозковий кровообіг, внаслідок чого погіршуються когнітивні здібності мозку. Виходить, що при надмірному споживанні солі літня людина може зіткнутися з таким захворюванням, як старече слабоумство.

Також сіль призводить до ожиріння, так як затримує рідину в організмі і посилює апетит. Тому потужно впливає на смакові рецептори і чим більше посолена їжа, тим вище ймовірність, що людина переїсть. В результаті ми маємо зайві кілограми, від яких можна позбутися, відмовившись від солі взагалі або ж знизивши її споживання до мінімуму — 3-5 г на добу.

Популярні новини зараз

Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію

Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі

Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше

Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ

Показати ще

Не потрібно забувати, що в більшості продуктів харчування вже є сіль і додавання цього "підсилювача" смаку не потрібно.

Так, сіль треба їсти, як і солоні продукти, але в помірних дозах.

Раніше портал "Знай, uа" повідомляв, що більшість населення нашої планети в майбутньому вважатимуть за краще зовсім відмовитися від м'ясних продуктів, щоб утримувати рамки світу тварин в цілісності.