Звичка додавати до чаю або кави цукор загрожує розвитком набутого слабоумства. Усього 2,5 чайні ложки солодкого "піску" підвищують ризик майже на половину. Аналогічний ефект спричинюють магазинні соки й солодка газована вода.
Пише повідомляє британське видання TheSun.
Зв'язок між любов'ю до солодких напоїв і набутим слабоумством показало дослідження американських вчених, участь у якому взяло 2 226 людей пенсійного віку. Спостерігали за піддослідними протягом 7 років.


Звичка додавати до чаю або кави цукор загрожує розвитком набутого слабоумства. Усього 2,5 чайні ложки солодкого "піску" підвищують ризик майже на половину. Аналогічний ефект спричинюють магазинні соки й солодка газована вода.
Зв'язок між любов'ю до солодких напоїв і набутим слабоумством показало дослідження американських вчених, участь у якому взяло 2 226 людей пенсійного віку. Спостерігали за піддослідними протягом 7 років.
Пенсіонерам удвічі підвищили вікову доплату: хто отримає більше грошей
Кожен десятий робить це замість сексу: дослідники показали невтішну статистику
Пенсіонерам виплатять надбавки понад 600 гривень у липні: хто та як може отримати
На руки не дадуть, але можна отоварити: пенсіонери отримають додаткову тисячу гривень – на що дозволять витратити
"Результати засвідчили, що напої і їжа, у складі яких є цукор, підвищують ризик розвитку хвороби Альцгеймера", — каже провідний автор дослідження доктор Ян Гу.
Разом з тим варто відзначити, що раніше міжнародна група вчених з Американського дослідницького інституту провела серію експериментів і дослідів, перш ніж дійшла висновку, що серед усього різноманіття напоїв існує певний тип, що відрізняється підвищеною небезпекою для здоров'я людини: він здатен провокувати інсульт і сприяти розвитку недоумства.
Детальніше про дослідження вчені написали в періодичному виданні Інституту.
Так, фахівці з'ясували, що найбільше шкоди людському організму завдає дієтична газована вода.
Неймовірна шкода цього напою обумовлена тим, що замість цукру в газовану воду "для тих, що худнуть" зазвичай додають різноманітні штучні підсолоджувачі, такі як, наприклад, аспартам: потрапляючи до людського організму, він розпадається на фенілаланін, метанол, аспарагінову кислоту. Всі ці речовини дуже токсичні для людини.
Аспартаму властиво накопичуватися в головному мозку і через деякий час змушувати нервові клітини працювати в аномально активному режимі. Крім цього, речовина дає серйозне токсичне навантаження на печінку і провокує накопичення токсичних речовин в кишковому тракті.
Комп'ютерна гра допоможе діагностувати слабоумство
Як повідомляв "Знай.ua" цей овоч здатний захистити мозок від вікових змін.
Також "Знай.ua" писав, що вчені з'ясували, яка зараза провокує недоумство.