Вчені пояснили, чому вживання фастфуду та іншої жирної їжі у величезних кількостях може незворотньо змінити роботу імунної системи.

Виявляється, у фанатів бургера, піци і картоплі фрі можуть розвинутися алергія, діабет і аутоімунні захворювання, передає Cell з посиланням на експертів.

"Такі зміни відбуваються на рівні стовбурових клітин в кістковому мозку, де формуються ці клітини", - зазначила фахівець Боннського університету Анетта Кріст.

Крім цього, надмірне споживання жирної їжі загрожує розвитком хвороби Альцгеймера, вважають дієтологи. Згідно з результатами одного з досліджень, фастфуд змушує людей "забути", що вони не так давно їли. Також регулярне вживання фастфуду загрожує різкою зміною чисельності та видового своєрідності клітин.

Популярні новини зараз

Пенсіонери втратять надбавки: кого торкнеться у першу чергу

Гороскоп на сьогодні, 18 квітня: п'ятниця змінить плани – фінансові втрати та несподіваний шанс

У Дніпрі підлітки два дні громили "Varus" та штурмували ТРЦ під російський реп із матами: "Жалюгідне видовище"

Заробив більше ніж треба - плати штраф: українцям встановили нові правила

Показати ще

Варто відзначити, що ці продукти харчування можуть поміняти видову структуру білкової упаковки вашого ДНК у клітинах кісткового мозку, з яких формуються імунні тільця. А це означає, що навіть після відмови від фастфуду, відновити імунітет до колишнього стану вже не вдасться.

Стало відомо, що ключову роль у "перепрограмуванні" організму відіграє ген NLRP3. Однак як саме "впізнається" перехід на фастфуд — поки не відомо.

Раніше портал "Знай.uа" писав, як боротися з легкою застудою.