Відомі шеф-кухарі розповіли найбільш потаємні секрети приготування енергетичних кульок, які врятують вас, коли вистачає часу лише на перекус.
1. З журавлиною і апельсином
Складові
1 стакан вівсяних пластівців;
¼ склянки сушеної журавлини;
8 горіхів пекан;
2 столові ложки рідкого меду;
1 стакан фініків;
1 чайна ложка апельсинового екстракту.
Приготування
Ніяких хитрощів, просто закиньте всі інгредієнти в кухонний комбайн з насадкою-подрібнювачем і нарубайте їх в однорідну масу. Потім скачайте кульки.
2. Абрикосові
Складові
ТЦК роздають школярам документи на підпис: чи можуть діти відмовитись
В Україні пенсії ставлять на "паузу": у ПФУ відповіли, чому люди залишаються без грошей
Перевірки ТЦК на вулиці: чи законна вимога показати телефон
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам
1½ склянки кураги;
½ склянки родзинок;
¼ склянки мигдалю;
¼ склянки волоських горіхів;
3 чайні ложки кокосової стружки;
1 чайна ложка ванільною есенції;
½ чайної ложки меленої кориці.
приготування
Все, крім кокосової стружки, подрібніть в комбайні. Скачайте кульки і обваляйте їх в стружці.
3. Зі смаком чорничного маффіна
Складові
½ склянки вівсяної муки;
2 столові ложки протеїнового порошку зі смаком ванілі;
1 щіпка товченої морської солі;
¼ чайної ложки кориці;
2 чайні ложки цукру;
2 столові ложки горіхового масла;
2 столові ложки сушеної чорниці;
¼ склянки соєвого або горіхового молока.
Приготування
Ці енергетичні цукерки можна приготувати без комбайна, знадобиться тільки миска і ложка. Змішайте борошно, протеїн, корицю, морську сіль, додайте чорницю і горіхове масло. Потім влийте молоко, щоб вийшло густе тісто. Може знадобитися трохи більше рідини, ніж зазначено в рецепті. Залишилося скачати кульки і відправити їх в холодильник хоча б на півгодини.
4. Зі смаком полуничного бісквіта
Складові
⅔ склянки грецького йогурту;
½ склянки горіхового масла;
¼ склянки мигдалевого молока;
цукрозамінник - за смаком;
1 чайна ложка екстракту ванілі;
¼ чайної ложки солі;
1 стакан кукурудзяних пластівців;
½ склянки вівсяних пластівців швидкого приготування;
3 чайні ложки кокосової борошна;
1 стакан сушеної полуниці.
Приготування
Змішайте комбайном на маленькій швидкості йогурт, масло, мигдальне молоко, цукрозамінник, екстракт ванілі і сіль. Поступово додавайте кукурудзяні і вівсяні пластівці, кокосову борошно. Останньою додайте полуницю. Поставте миску в холодильник на 30 хвилин. Потім сформуйте цукерки.
5. Лимонно-ванільні
Складові
1 стакан необжаренного мигдалю;
1 стакан фініків;
½ склянки протеїнового порошку зі смаком ванілі;
½ чайної ложки морської солі;
цедра 1 лимона;
сік ½ лимона.
Приготування
Спочатку подрібніть комбайном мигдаль в дрібну крихту. Додайте всі інші інгредієнти і перемішайте, поки тісто не почне збиратися в один липкий клубок. Потім сформуйте кульки.
6. Яблучно-мигдальні
Складові
2 склянки вівсяних пластівців;
1 велике яблуко;
1 стакан мигдального або іншого горіхового масла;
2 столові ложки очищених насіннячок;
2 столові ложки насіння Чіа;
2 чайні ложки кориці.
Приготування
Змішайте всі інгредієнти в комбайні. Якщо маса виходить занадто рідкою, можна додати ще трохи вівсяних пластівців. Якщо суміш здається несолодкої, покладіть мед за смаком.
Цукерки із сухофруктів - Кульки з сухофруктів