Чи не найпопулярніший овоч осінньої пори – це гарбуз. Він дуже багатий на вітаміни, яких так бракує людям зі слабким імунітетом (С, В, В2, РР, кальцій, магній, солі калію). Тому приготувати з нього смачну страву для всієї родини – завжди хороша ідея.

Якщо гарбузова каша, як то кажуть "на любителя" і далеко не кожному до смаку, то непоганою альтернативою зарядитися корисними речовинами може стати суп-пюре.

Рецепт його зовсім не складний, а приготування не займе багато вашого часу, та й порція дуже низькокалорійна – всього 80 ккал, тобто якщо ви слідкуєте за фігурою, то можете сміливо включати його у свій раціон.

Вам знадобиться:

Популярні новини зараз

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

Гарбуз-сквош 2 ст. л.

Цвітна капуста – 3 ст. л.

Масло оливкове – 1 ст.л.

Ріпчаста цибуля - 1 шт

Бульйон овочевий (вода) - 800 мл

Сіль - 0,5 ч.л

Петрушка - 1 ст.л

Приготування:

В каструлі для супу середнього розміру розігрійте на невеликому вогні оливкову олію, у ній обсмажте подрібнену цибулю до прозорого кольору. Очистіть від шкірки гарбуз, наріжте його кубиками і додайте у каструлю.

За кілька хвилин подрібніть цвітну капусту на суцвіття (якщо вони великі, можна розрізати кожне навпіл іще раз), додайте її до гарбуза та залийте овочевим бульйоном (або водою), посоліть за смаком.

Потім всю цю масу збийте блендером, а після того, як розливатимете у тарілки, можна посипати зверху суп-пюре свіжою петрушкою. І нехай смакує!

Як повідомляв портал "Знай.ua", названий кращий рецепт осінньої страви швидкого приготування.