Вчені знайшли ефективну і корисну заміну спортивних напоїв і коктейлів, які часто вживають спортсмени до і після тренувань. Про це повідомляє The New York Times.
Зокрема, американські вчені провели дослідження, в ході якого з'ясували, що таким же, і навіть кращим ефектом володіють банани.
Медики порівняли ефект від вживаних під час тренувань вуглеводів, і виявили, що банани володіють більш сильними протизапальними та іншими позитивними властивостями.
Єдиний недолік бананів – здуття живота, та й воно проявляється не у кожного.
Світло з'явиться, але не скрізь: скільки днів знадобиться на відновлення енергосистеми
Змусять відповідати за кожну гривню: українців жорстко штрафують за гроші на картках
Пенсіонерам дали лише 10 днів: кого оштрафують та залишать без виплат
Більше жодних пільг: пенсіонерів змусять платити податок на землю
Вчені відзначають, що вживання вуглеводів під час посилених тренувань допомагає підвищити витривалість і продуктивність. І в бананах таких предостатньо.
Медики поки не можуть давати рекомендації щодо оптимальної кількості плодів для максимального ефекту, проте з упевненістю говорять, що навіть один банан перед тренуванням матиме відчутний ефект.
З'ясувалося, що саме вівсянка є одним з кращих варіантів, які ви можете вибрати. Ця крупа володіє високим вмістом водорозчинних волокон і складних вуглеводів, які регулюють рівень глюкози в крові, а також процес травлення. Каша також містить численні вітаміни і мінерали, такі як магній, біотин, мідь, вітамін Е і В1 і навіть 6 г білка в порції.
Вівсянка виготовляється з вівсяних зерен. Вона стала популярною в кінці 1980-х років, коли вчені з'ясували, що вона знижує ризик серцевих захворювань за рахунок зниження рівня холестерину.
Нагадаємо, дослідники з Університету штату Колорадо (США) назвали головні продукти і страви, які викликають звикання. Вчені відзначили, що найбільшу залежність викликають оброблені харчові продукти. Було проаналізовано 35 популярних продуктів харчування. Експерти склали список з десяти продуктів, які викликають сильне звикання.