Якщо вибратися на природу не виходить, можна зробити шашлик прямо вдома. Повірте, він буде не гірше. Отже, як же готувати шашлик в духовці? Дізнайтеся загальні рекомендації в статті.
1. Для шашлику вибирайте свіжу свинину, яловичину, курятину або баранину без шкірки і плівок. При цьому невеликі прошарки жиру вітаються: вони зроблять шашлик соковитіше.
2. Не нарізайте м'ясо занадто маленькими шматочками, інакше шашлик може вийти сухим. Ідеальний розмір м'ясних кубиків — близько 3-5 див.
3. Щоб готове м'ясо було соковитим і ароматним, спочатку його потрібно замаринувати.
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Потрібна повна заміна: Vodafone нагадав важливе правило для 4G
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
4. Аромату копчення можна досягти за допомогою рідкого диму. Його можна додати прямо в маринад, налити в деко, якщо будете готувати шашлик на шпажках або в рукаві, або на дні банки. На 1 кг м'яса використовують 1 чайну ложку рідкого диму.
Шашлик на шпажках
Звичайні шампури не влізуть в духовку, тому в якості альтернативи використовуйте дерев'яні шпажки. Для того, щоб вони не загорілися, замочіть їх у воді на 20-30 хвилин безпосередньо перед приготуванням шашлику. Потім не занадто щільно настроміть мариноване м'ясо на шпажки. Можна чергувати шматочки з кільцями цибулі з того ж маринаду або ж з іншими овочами, наприклад, часточками помідора або солодкого перцю.
Також шпажки з м'ясом можна викласти прямо на решітку в духовці, поставивши під неї деко, щоб туди стікав зайвий сік. Радимо покрити деко фольгою, щоб потім не довелося довго їх відмивати.
Курячий шашлик в духовці треба готувати при температурі 200 °C, а шашлик з іншого м'яса — при 230-240 °C. Завдяки сильному нагріванню м'ясо покриється рум'яною скоринкою, а всередині залишиться соковитим: з нього не випарується рідина.
Поставте шашлик в розігріту духовку на 20-30 хвилин. Може знадобитися трохи більше часу, в залежності від виду та свіжості м'яса. Періодично перевертайте м'ясо і поливайте його водою або маринадом. Перевірити готовність шашлику можна, трохи надрізавши м'ясо. Воно повинно бути добре пропеченим.
Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.uа" писав про те, що приготувати смачного на Великдень.