Вся справа в пасті з насіння чорного кунжуту – урбеч. Саме завдяки їй кінцевий продукт набуває монохромний колір. Цей екологічний натуральний продукт готується з сирого насіння чорного кунжуту, перетертих на кам'яних жорнах, завдяки чому паста зберігає всі вітаміни і корисні речовини. Також чорне морозиво може бути зі смаком вугілля і мигдалю, адже деревне вугілля абсолютно нешкідливий для організму, зате дарує десерту чорний колір.
Чорне морозиво – з чого зроблено:
250 мл жирного молока,
250 мл жирних вершків,
4 яєчних жовтка,
4 ст. ложки пасти з чорного кунжуту,
0,5 склянки цукру,
10 г ванільного цукру.
Чорне морозиво – рецепт приготування:
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Змішай молоко з половиною вершків у товстостінній посуді. Постав молочну суміш на середній вогонь і доведи до кипіння.
Потім зменш вогонь і вари 1 хвилину.
Блендером ретельно розтираємо жовтки з цукром і ванільним цукром.
Поступово введи молочну суміш в розтерті жовтки, весь час збиваючи вінчиком. Перелий суміш в товстостінний посуд і поверни на слабкий вогонь.
Постійно помішуючи, тримай суміш на вогні до утворення однорідного крему, приблизно 2-3 хвилини.
Додай в суміш пасту з чорного кунжуту і гарненько перемішай.
Остуди готову суміш, періодично її помішуючи. Можна поставити каструльку в ємність з холодною водою, щоб швидше охолола.
Вершки збиваємо блендером до м'яких піків. Введи вершки в остиглу масу і знову добре збиваємо.
Потім помісти масу в контейнер і відправ в морозильну камеру до повного застигання.
Ефектно подавати готове чорне морозиво в чорному ріжку або чорної креманці.
Приємного апетиту!
Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", дуже смачні млинці під апельсиново-вершковим соусом