Один з найбільш відомих рестораторів України, одесит Сава Лібкін, поділився двома рецептами "головної одеської страви".

Два варіанти приготування битків з тюльки - буденний і ексклюзивний - він опублікував у своєму блозі на OBOZREVATEL.

"Коли в нашу ресторанну компанію звертаються представники телекомпаній з проханням допомогти у зйомках програми про одеську кухню (а це трапляється досить часто), то зазвичай відразу просять приготувати ікру з синіх і биточки з тюлечкі. Так склалося, що саме ці дві страви в уявленні гостей міста — головні в одеській кухні... Я готую цю страву відносно рідко, зате часто їм її у ресторанах. Але якщо задатися метою зробити битки вдома — необхідно запастися терпінням", - заявив Лібкін.

Для приготування битків ресторатор порадив купувати найсвіжішу тюльку на ринку і обов'язково ретельно її помити. Далі куплену рибу слід очистити від нутрощів, голови та кісток. Отримане філе також варто добре промити.

Популярні новини зараз

Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві

Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї

Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Показати ще

Звичайний рецепт битків з тюльки:

На кожні 300 грамів очищеної рибки додаємо один жовток і одне яйце, солимо і вводимо півтори столові ложки борошна. Акуратно перемішуємо.

Смажимо, викладаючи биточки ложкою на сковороду з розігрітою олією.

Перевертаємо і обсмажуємо з другої сторони.

Подаємо биточки відразу після обсмаження. Можна з петрушкою і лимонним соком, а можна і без.

На 2 порції:

750 г неочищеної тюльки (300 г філе);

2 яйця;

1,5 ст. л. борошна;

4 ст. л. рослинного масла; сіль за смаком.

Ексклюзивний рецепт битків з тюльки:

На дошку викладаємо по п'ять філе тюльки хвостиками в одну сторону. Розводимо рідке тісто, змішавши три яйця, три жовтки і три столові ложки борошна, солимо. Взявши за хвостики, опускаємо рибку в тісто і смажимо, як у першому варіанті.

На ті ж 750 г неочищеної тюльки:

6 яєць;

3 ст. л. борошна;

4 ст. л. рослинного масла; сіль за смаком.

Нагадаємо, Аніта Луценко поділилася рецептом дуже корисної і смачної страви - сочевичного супу. Вона зазначила, що рекомендує страву тим, хто збирається худнути.

Як повідомляв Знай.ua, що кладуть у шаурму замість м'яса.

Також Знай.ua писав, як приготувати дуже смачну кукурудзу.