Один з найбільш відомих рестораторів України, одесит Сава Лібкін, поділився двома рецептами "головної одеської страви".
Два варіанти приготування битків з тюльки - буденний і ексклюзивний - він опублікував у своєму блозі на OBOZREVATEL.
"Коли в нашу ресторанну компанію звертаються представники телекомпаній з проханням допомогти у зйомках програми про одеську кухню (а це трапляється досить часто), то зазвичай відразу просять приготувати ікру з синіх і биточки з тюлечкі. Так склалося, що саме ці дві страви в уявленні гостей міста — головні в одеській кухні... Я готую цю страву відносно рідко, зате часто їм її у ресторанах. Але якщо задатися метою зробити битки вдома — необхідно запастися терпінням", - заявив Лібкін.
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Звичайний рецепт битків з тюльки:
На кожні 300 грамів очищеної рибки додаємо один жовток і одне яйце, солимо і вводимо півтори столові ложки борошна. Акуратно перемішуємо.
Смажимо, викладаючи биточки ложкою на сковороду з розігрітою олією.
Перевертаємо і обсмажуємо з другої сторони.
Подаємо биточки відразу після обсмаження. Можна з петрушкою і лимонним соком, а можна і без.
На 2 порції:
750 г неочищеної тюльки (300 г філе);
2 яйця;
1,5 ст. л. борошна;
4 ст. л. рослинного масла; сіль за смаком.
Ексклюзивний рецепт битків з тюльки:
На ті ж 750 г неочищеної тюльки:
6 яєць;
3 ст. л. борошна;
4 ст. л. рослинного масла; сіль за смаком.
Нагадаємо, Аніта Луценко поділилася рецептом дуже корисної і смачної страви - сочевичного супу. Вона зазначила, що рекомендує страву тим, хто збирається худнути.
Як повідомляв Знай.ua, що кладуть у шаурму замість м'яса.
Також Знай.ua писав, як приготувати дуже смачну кукурудзу.