Цей рецепт дуже популярний в суші-барах, але він цілком може зайняти свою нішу і на домашніх кухнях. Незвичайна подача звичних продуктів, вишуканий смак, простота і доступність — всі ці якості рисбургера обов'язково припадуть до душі господиням!
Вам не доведеться замішувати тісто для булочок, чекати, поки підійде, переживати, чи не осядуть вони в духовці. Досить просто відварити рис і обсмажити м'ясо!
Інгредієнти:
Рис - 1 скл.
Куряче филе - 300–350 г
Сахар - 0,5 ст. л.
Соєвий соус - 2,5 ст. л.
Томатний соус - 2 ст. л.
Рисовий уксус - 1 ст. л.
Огірки - 1 шт.
Сіль за смаком
Чорний перець (мелений) - по смаку
Приготування:
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Наріжте невеликими шматочками курку (можете взяти і інше м'ясо). Посоліть, поперчіть.
Замаринуйте в томатному соусі і 2 ст. л. соєвого соусу, додайте приправи, які вам подобаються. Промийте рис до прозорої води, пересипте в каструлю з товстим дном. Бажано, щоб кришка була прозорою. Залийте водою так, щоб рівень рідини приблизно на чверть перевищувало рівень рису. Накрийте кришкою і не відкривайте, поки рис вариться. Доведіть до кипіння на сильному вогні. Потім зменшіть вогонь і проваріть 10 хвилин. Відкрийте каструлю, накрийте рушником, закрийте і залиште настоятися 15-20 хвилин.
Розігрійте сковороду і обсмажте м'ясо на олії. Приготуйте заправку: змішайте цукор і залишилися соєвим соусом, додайте рисовий оцет, можете злегка посолити. Прогрійте на великому вогні, щоб цукор розчинився і акуратно змішайте з рисом. Сформуйте коржик за допомогою харчової плівки або розкладіть рис на плоскій поверхні, притисніть обробною дошкою і розріжте на кілька частин. Змастіть корж улюбленим соусом (наприклад, песто), викладіть м'ясо, а поверх нього — нарізані овочі. Змастіть невеликою кількістю соусу і накрийте другим коржем.
Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", існує простий рецепт дивовижних оладок зі смаком піци.