Різдвяний піст розпочинається 28 листопада і триватиме цілих 40 днів. Весь цей час буде діяти досить серйозне обмеження в їжі. Тому, ми вирішили написати вам рецепти пісних страв, щоб ви харчувалися смачно і корисно.

Різдвяний піст 2017: рецепти пісних страв

Квасолевий суп з лимоном

Інгредієнти:
500 г квасолі;
4 цибулини;
6 стебел селери;
4 середні моркви, порізані часточками;
1 стебло цибулі-порею;
2 чайні чашки подрібненої капусти;
150 г рослинного масла, м'ята, перець, сіль.

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

Перебираємо квасолю і замочуємо в гарячій воді 6-8 годин. Після цього зливаємо воду і варимо близько 20 хвилин. Чекаємо поки квасоля стане м'якою і зливаємо воду.
Паралельно з цим в іншій каструлі варимо дрібно порізану цибулю, селеру, цибулю, капусту і моркву. Коли це все наполовину готове, додаємо нашу квасолю. За 10 хвилин до кінця варіння кладемо м'яту, сіль, перець за смаком і додаємо рослинне масло. Лимон до супу подаємо окремо.

Рецепти пісних страв: рисові котлети з кабачком

Інгредієнти:
1 пакетик (80 г) рису;
170-200 г молодого кабачка;
5-6 пір'їн зеленого цибулі;
2-3 ст. ложки пшеничного борошна;
Сіль і перець чорний мелений – за смаком;
Рослинне масло.

Спосіб приготування:

Варимо рис і натираємо на крупній тертці кабачок. Додаємо до всього цього подрібнений зелений лук, сіль і борошно. Після того, як це все перемішати, вийде маса, з якої формуємо котлетки і просто смажимо. І наше пісне блюдо готове.

Рецепти пісних страв: капустяні конвертики

Інгредієнти:
Качан капусти;
1 склянка гречки;
Цибулина;
Морква;
Кріп і петрушка;
Рослинна олія, сіль, перець чорний.

Спосіб приготування:

Дрібно нарізаємо цибулю, моркву і обсмажуємо в олії. Паралельно варимо гречку і потім змішуємо з цибулею. Акуратно поділяємо листя капусти і варимо. Після цього кладемо їх у друшляк, щоб стекла вода. На середину листя покласти фарш, згорнути конвертиками, обсмажити. При подачі окремо додаємо зелень за смаком.

Дивіться: Пісні страви Рецепти

Нагадаємо, що 28 листопада починається Різдвяний піст, і тепер ви знаєте, які пісні страви можна приготувати.