Паска – головна страва великого християнського свята. Готування - це таїнство, під час якого в будинку повинна панувати тиша. Важливий також позитивний настрій і впевненість у тому, що все вийде. Як приготувати класичну паску? Цей рецепт використовували ще наші бабусі.
Інгредієнти:
– 500 мл молока;
– 11 г сухих дріжджів (або 50-60 г звичайних);
Штрафи ТЦК заженуть в боргову яму: які порушення коштують найбільше
Пенсіонерам дали лише 10 днів: кого оштрафують та залишать без виплат
Сніг та морози до -15°: українців попередили про найхолоднішу зиму за останні роки
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам
– 1-1,3 кг борошна;
– 6 яєць;
– 200 г вершкового масла або маргарину;
– 250-300 г цукру;
– 300 г родзинок;
– 1 ч. л. ванільного цукру.
Для глазурі:
– 2 білка;
– 100 г цукру.
Приготування тіста:
Молоко трохи підігріти (щоб воно було тепле), розчинити в ньому дріжджі. Додати 500 г борошна, добре розмішати. Поставити в тепле місце, накривши рушником. Опара повинна збільшитися вдвічі – на це буде потрібно близько 30 хвилин.
Відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром. Білки збити з дрібкою солі в піну.
У підійшла опару додати жовтки, перемішати. Слідом додати розм'якшене масло, перемішати. Додати білки, перемішати.
Додати борошно, замісити тісто. Воно не повинно бути крутим і прилипати до рук. Знову поставити тісто в тепле місце. Дати добре піднятися (на це буде потрібно 50-60 хвилин).
Родзинки замочити в теплій воді на 10-15 хвилин, воду злити. Додати його в тісто, перемішати і знову поставити в тепле місце. Воно має добре піднятися.
Форму змастити маслом, викласти тісто на 1 / 3 висоти форми. Накрити плівкою або рушником. Дати тісту ще раз піднятися вже у формі.
Поставити в розігріту до 100 градусів духовку, випікати 10 хвилин.
Потім довести температуру до 180 градусів, випікати до готовності (25-35 хвилин).
Приготування глазурі:
Білки збити з дрібкою солі в піну. Додати цукор, збивати до стійкої піни. Готові гарячі паски змастити глазур'ю або білковим кремом і прикрасити кондитерською посипкою або цукатами.
Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", в цьому році великий свято Великодня святкується 8 квітня.
Як з'ясувалося, на головний церковний свято християн Великдень на території України встановиться суха і тепла погода, а температура повітря в більшості регіонів підніметься до +20 градусів.