Вчені склали перелік найшкідливіших продуктів. Така їжа мало того, що є некорисною, вона просто шкідлива, сприяє підвищенню ваги і навіть може спричинити рак.
Отже, яких продуктів варто позбутись?
Чіпси
Речовину акриламід дуже часто додають при приготуванні цих популярних снеків. Але мало хто знає, що ця хімічна сполука також використовується при виробництві пластмаси, пише "Сегодня".
Оселедець
При виготовленні солоного оселедця дуже часто додають консервант E239, який в процесі розщеплення може виділяти аміак і формальдегід. Надлишок цих речовин в організмі веде до раку.
Вироби з білого борошна
Тим, хто хоче ідеальну фігуру, варто відмовитися від булочок і тістечок, зроблених з пісочного тіста.
Червона ікра
Делікатес, який зазвичай купують на свята, також є небезпечним продуктом через великий вміст консерванту-канцерогену уротропіну.
Стара проводка - нова напруга: чи витримає побутова техніка перехід на 230 В
Ухилянтам не залишать нічого: заберуть гроші, авто та житло
Українців стривожили податком на пенсію: кому доведеться платити
Ухилянтам запустять нове обмеження: тисячі чоловіків підпадуть під покарання
Алкоголь
Спиртні напої, як правило, збільшують вагу, роблять шкіру в'ялою і викликають депресію.
Їжа швидкого приготування
Найчастіше фастфуд викликає залежність. Окрім того, від нього страждають печінка та шлунок.
Каші швидкого приготування
Ці продукти потрапили в даний список, тому що містять дуже багато консервантів і цукру.
Аспартам
Замінники цукру також визнані дуже шкідливими. Вони здатні знижувати зір, викликати судоми, підвищувати кров'яний тиск.
Нагадаємо, як повідомляв "Знай.ua", вчені зі Стенфордського університету знайшли спосіб зупинити розвиток злоякісної пухлини головного мозку.