Багато років щодо користі та шкоди кави відбуваються дискусії. Вчені не раз сумнівалися, чи позитивно впливає постійне споживання кофеїну на людське здоров'я. Останні експерименти потішать усіх, хто божеволіє від цього ароматного напою, - кава не лише не приносить шкоду, але й дає користь організму.

Про це пише lamp.im

Корисні властивості кави точно заслуговують на увагу, тим не менш, вони неочікувані. Як приклад - дія кави на печінку. Печінка і кава завжди були ворогами один одному. Напевно всі чули про те, що кава - надзвичайно важкий для печінки продукт. Згідно з висновками досліджень, що були проведені вченими після спостереження за людьми, які страждають від захворювань печінки, каву можна назвати ліками.

Корисні властивості кави

Цей популярний напій робить нижчим рівень печінкових ферментів в печінці і сповільнює рубцювання печінкової тканини. Людям, що хворіють на гепатит С дають поради пити каву. В такому випадку, захворювання не прогресуватиме. Це має відношення не лише до звичайної кави, але і до кави, що не містить кофеїн! Єдиним продуктом, від якого слід відмовитися є розчинна кава, бо вона користі не приносить жодної.

Популярні новини зараз

Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня

Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять

Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї

Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня

Показати ще

Національний інститут ракових захворювань (штат Меріленд, США) зробив експеримент, результати показують, що кава сповільнює зростання ракових клітин і зменшує швидкість прогресування цирозу печінки, викликаного гепатитом С.

Набагато нижчий інсулін і менш виражена тяжкість жирового гепатозу були знайдені у всіх пацієнтів, які вживали каву доволі часто. Експеримент тривав майже 4 роки, за цей час вчені встигли переконалися в величезній користі кави.

Але кава - неймовірний продукт, що корисний не тільки для печінки. У каві міститься багато антиоксидантів. Якщо є страх підхопити інфекцію в період весняного авітамінозу - варто пити каву частіше.

Кава робить нижчим рівень цукру в крові. Звісно, не бажано поєднувати каву з жирними і солодкими продуктами, оскільки це викликає скачки цукру в крові. Краще споживати каву з молоком або додавати до улюбленого напою легкі перекуски, такі як горішки та сухофрукти.

Випиваючи три чашки кави в день, ти робиш інвестицію в свою щасливу старість. Кава запобігає прогресу та розвитку хвороби Альцгеймера на 65%. Втрати пам'яті в старості стануть не страшними, а мозок буде працювати без збоїв навіть в похилому віці.

Як писав раніше портал "Знай.ua" справжня кава перебуває зараз на межі зникнення. Кавові плантації перестають функціонувати з небувалою швидкістю.