Дієтологи наголошують: необхідно стежити не тільки за якістю вживаних харчових продуктів, але і за їх кількістю.

Кореспондент видання "Сегодня" взяв інтерв'ю на цю тему у Оксани Скиталінської - лікаря-дієтолога і члена Асоціації дієтологів України.

За словами Скиталінської, щоб ефективно переварити їжу, людський організм використовує ферменти. Це спеціальні речовини, які виробляються нашим тілом в обмежених кількостях. При надмірному споживанні їжі, ферментів починає не вистачати, на процес перетравлення.

Найкорисніші продукти при вживанні в занадто великих кількостях здатні викликати проблеми зі шлунком. Наприклад, велика кількість вживаних в їжу овочів може призвести до діареї. Розлад шлунка виникне з-за того, що значний обсяг з'їденої клітковини буде стимулювати моторику кишечника.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Якщо їсти багато солодкого, це призведе до розмноження в жедудке особливого виду бактерій, які почнуть активні процеси бродіння. Що, в свою чергу, стане причиною підвищеного утворення газів.

Гумористичне відео про дієту для дівчат:

Оксана Скиталінська дає простий рецепт того, як не переїдати. Обсяг споживаних за один раз продуктів не повинен перевищувати двох стиснутих кулаків людини. Крім того, якщо після їжі з'являється важкість у шлунку і сонливість - це явне переїдання.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" найкраще вживати на сніданок піцу. Потрібно лише обмежитися двома шматками цього продукту. А також не брати занадто жирну піцу, і їсти її без майонезу або соусів, які містять велику кількість калорій.

Основне достоінсто піци в якості продукту на сніданок - низький вміст цукру. На відміну, наприклад, від традиційних пластівців.