День Святого Валентина або День закоханих відзначають у багатьох країнах 14 лютого. Привітайте коханих романтичним печивом у формі сердечок. Ми підготували три смачні рецепти таких їстівних валентинок.

Печиво з джемом

Інгредієнти:
Борошно - 200 г
Крохмаль - 100 г
Цукрова пудра - 80 г
Вершкове масло - 150 г
Вершки 30% - 60 мл
Джем за смаком - 100-150 г
Лікер за смаком - 1 ст. ложка.

Рецепт приготування печива з джемом:

Змішайте у великій мисці борошно, крохмаль і цукрову пудру. Додайте охолоджене вершкове масло. Ретельно перетріть виделкою масло з борошняною сумішшю.

Популярні новини зараз

Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Показати ще

Додайте вершки і перемішайте все виделкою, поки суміш не буде однорідною.

Отримане тісто швидко зберіть руками в грудку і загорніть в харчову плівку. Покладіть тісто в холодильник на 3 години.

Після цього розкачайте пісочне тісто в пласт, товщиною близько 4 мм.

Виріжте з тіста сердечка - одні повинні бути цілі, а інші з отвором всередині.

Викладіть печиво-сердечка на пергамент. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 7 хвилин. Печиво має бути персикового кольору.

Вийміть печиво з духовки і дайте йому охолонути.

Змішайте джем з лікером. Нанесіть трохи джему на печиво-основу і накладіть зверху печиво з вирізаним сердечком. Пісочне печиво з джемом присипте цукровою пудрою.

Імбирне печиво з глазур'ю

Інгредієнти:
Мед - 6 ст.л.
Цукор - 6 ст.л.
Вершкове масло - 200 г
Сода - 1/2 ч.л.
Борошно - 3-3,5 склянки
Мелена кориця - 1 ч.л.
Мелений імбир - 1 ч.л.
Мелений кардамон - 1 ч.л

Рецепт приготування печива з глазур'ю:

У каструлю з товстим дном покладіть мед і цукор, додайте спеції. Для більшого аромату замість меленого можна покласти натертого кореня імбиру.

Поставте суміш на вогонь, постійно помішуючи, розтопіть мед. Зніміть з вогню і додайте до меду, вершкове масло, яке також має розчинитися.

Для тіста змішайте 3 склянки просіяного борошна і соду. У центр гірки додайте солодку суміш, яка злегка охолола. Замішайте тісто і розкачайте його, щоб шар був завтовшки близько 1 см.

За допомогою формочок виріжте сердечка. Викладіть печиво на деко, накритий пергаментом. Встановіть на холод на 20 хвилин.

Випікайте печиво в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10 хвилин. Коли печиво охолоне, прикрасьте його глазур'ю.

Сирне печиво

Інгредієнти:
Сир Гауда і Камамбер - по 50 г кожного
Борошно - 180 г
Яйце - 1 шт.
Масло вершкове - 100 г
Розпушувач - 1 пакетик
Мелені спеції: перець білий, паприка, мускатний горіх - чверть чайної ложки кожну
Вершки 11% - 30 мл
Арахіс - 20 г
Кунжут - 1 чайна ложка.

Рецепт приготування сирного печива:

Сир наріжте на невеликі шматочки. Збийте яйце в окремій мисці.

У блендер складіть сир, масло, борошно, розпушувач, яєчну суміш (половину всієї порції). Змішайте до рівномірної консистенції. Вийміть тісто і ще раз розмішайте його руками і залиште в прохолодному місці.

Фісташки і арахіс очистіть від лушпиння і подрібніть.

До залишку яєчної суміші додайте вершки.

Розмішайте тісто до м'якості в пласт 3,5 см. За допомогою формочок виріжте сердечка.

Вирізане печиво змастіть вершково-яєчної сумішшю, посипте горіхами і кунжутом і викладіть на деко.

Випікайте в розігрітій духовці до 200 градусів близько 25 хвилин. Але не пересушіть печиво, тому що воно втратить свій сирний смак.

Раніше портал "Знай.ua" розповідав про найрізноманітніші начинки для млинців до Масляної.