День Святого Валентина або День закоханих відзначають у багатьох країнах 14 лютого. Привітайте коханих романтичним печивом у формі сердечок. Ми підготували три смачні рецепти таких їстівних валентинок.
Печиво з джемом
Інгредієнти:
Борошно - 200 г
Крохмаль - 100 г
Цукрова пудра - 80 г
Вершкове масло - 150 г
Вершки 30% - 60 мл
Джем за смаком - 100-150 г
Лікер за смаком - 1 ст. ложка.
Рецепт приготування печива з джемом:
Змішайте у великій мисці борошно, крохмаль і цукрову пудру. Додайте охолоджене вершкове масло. Ретельно перетріть виделкою масло з борошняною сумішшю.
Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Додайте вершки і перемішайте все виделкою, поки суміш не буде однорідною.
Отримане тісто швидко зберіть руками в грудку і загорніть в харчову плівку. Покладіть тісто в холодильник на 3 години.
Після цього розкачайте пісочне тісто в пласт, товщиною близько 4 мм.
Виріжте з тіста сердечка - одні повинні бути цілі, а інші з отвором всередині.
Викладіть печиво-сердечка на пергамент. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 7 хвилин. Печиво має бути персикового кольору.
Вийміть печиво з духовки і дайте йому охолонути.
Змішайте джем з лікером. Нанесіть трохи джему на печиво-основу і накладіть зверху печиво з вирізаним сердечком. Пісочне печиво з джемом присипте цукровою пудрою.
Імбирне печиво з глазур'ю
Інгредієнти:
Мед - 6 ст.л.
Цукор - 6 ст.л.
Вершкове масло - 200 г
Сода - 1/2 ч.л.
Борошно - 3-3,5 склянки
Мелена кориця - 1 ч.л.
Мелений імбир - 1 ч.л.
Мелений кардамон - 1 ч.л
Рецепт приготування печива з глазур'ю:
У каструлю з товстим дном покладіть мед і цукор, додайте спеції. Для більшого аромату замість меленого можна покласти натертого кореня імбиру.
Поставте суміш на вогонь, постійно помішуючи, розтопіть мед. Зніміть з вогню і додайте до меду, вершкове масло, яке також має розчинитися.
Для тіста змішайте 3 склянки просіяного борошна і соду. У центр гірки додайте солодку суміш, яка злегка охолола. Замішайте тісто і розкачайте його, щоб шар був завтовшки близько 1 см.
За допомогою формочок виріжте сердечка. Викладіть печиво на деко, накритий пергаментом. Встановіть на холод на 20 хвилин.
Випікайте печиво в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10 хвилин. Коли печиво охолоне, прикрасьте його глазур'ю.
Сирне печиво
Інгредієнти:
Сир Гауда і Камамбер - по 50 г кожного
Борошно - 180 г
Яйце - 1 шт.
Масло вершкове - 100 г
Розпушувач - 1 пакетик
Мелені спеції: перець білий, паприка, мускатний горіх - чверть чайної ложки кожну
Вершки 11% - 30 мл
Арахіс - 20 г
Кунжут - 1 чайна ложка.
Рецепт приготування сирного печива:
Сир наріжте на невеликі шматочки. Збийте яйце в окремій мисці.
У блендер складіть сир, масло, борошно, розпушувач, яєчну суміш (половину всієї порції). Змішайте до рівномірної консистенції. Вийміть тісто і ще раз розмішайте його руками і залиште в прохолодному місці.
Фісташки і арахіс очистіть від лушпиння і подрібніть.
До залишку яєчної суміші додайте вершки.
Розмішайте тісто до м'якості в пласт 3,5 см. За допомогою формочок виріжте сердечка.
Вирізане печиво змастіть вершково-яєчної сумішшю, посипте горіхами і кунжутом і викладіть на деко.
Випікайте в розігрітій духовці до 200 градусів близько 25 хвилин. Але не пересушіть печиво, тому що воно втратить свій сирний смак.
Раніше портал "Знай.ua" розповідав про найрізноманітніші начинки для млинців до Масляної.