Експерти зазначають, що в спеку краще не їсти нічого жирного і смаженого, а особливо, тому що влітку дозріває величезна кількість найсмачніших, і в той же час, найбільш корисних фруктів, овочів та з’являється багато зелені.
Фрукти
Більшість із нас звикли їсти фрукти на десерт після основного прийому їжі, що в корені неправильно і навіть шкідливо. Адже час перетравлення ягід і фруктів 30-40 хвилин, а м'яса, наприклад, кілька годин. Поки м'ясо буде перетравлюватися, з'їдені після нього свіжі ягоди або фрукти просто почнуть бродити, викликаючи неприємні відчуття в шлунку і навіть метеоризм. Тому краще вживати їх окремо, можна за півгодини до їжі або як перекус. Взагалі ніколи не намагайтеся ні з чим не змішувати фрукти та ягоди. А щоб не шкодити фігурі, солодкі фрукти їжте до 16:00.
Овочі
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Овочі ж, навпаки, сумісні з будь-якими продуктами. Можна і навіть потрібно сміливо додавати їх в м'ясні страви, використовувати як гарнір до птиці, риби, морепродуктів. Сирі овочі багаті грубою клітковиною, стимулюють перетравлювання їжі в організмі. Тому рекомендується вечеряти салатом зі свіжих овочів і зелені. То чи не навантажується травна система і стимулюється очищення всього, що було наїдяться за день. Дійсно, якщо фрукти - джерело вітамінів і мінералів, то овочі, в першу чергу, - своєрідна щітка, вичищає залишки їжі з шлунково-кишкового тракту і стимулююча процеси в ньому.
Зелень
Зелень надзвичайно багата клітковиною, але основна цінність її в хлорофілі, своєрідному джерелі сонячної енергії. Потрапляючи в організм, хлорофіл здатний творити чудеса: запобігати деякі форми раку, атеросклерозу, це прекрасна профілактика онкологічних захворювань. Хлорофіл оздоровлює печінку, виводить токсини, стимулює роботу щитовидної і підшлункової залоз, регулює кров'яний тиск. І це лише малий перелік.
Тільки для максимального засвоєння необхідно, щоб клітинні стінки зелені були розірвані. Це легко можна досягти лише при ретельному пережовуванні або попередньому подрібненні зелені в блендері. Ось чому зелені коктейлі набирають велику популярність останнім часом. Просто додайте в блендер улюблену зелень, фрукти-ягоди або овочі, воду і ретельно перемішайте. Відмінний сніданок або просто перекус протягом дня готовий.
Раніше "Знай.ua" писав про те, що давно відомо, що авокадо багатий поживними речовинами, насиченими жирами і кислотами, а також амінокислотами. Дієтологи настійно рекомендують з'їдати мінімум половинку авокадо в день.