Американські дослідники зайнялися вивченням корисних властивостей овочів. Серед всіх вони виділили солодкий перець і визначили за його складом і властивостями, що він здатний знімати запалення в нейронах головного мозку. Але при одній умові.

Виявилося, що речовини їх солодкого перцю проникають в кров і здатні захищати мозок від вікових змін, які можуть виливатися в старече слабоумство, хвороба Альцгеймера, розсіяний склероз і не тільки. Однак це стосується лише перцю з зеленим забарвленням.

Вчені провели експеримент на подібних мишах, розділивши їх на контрольні групи. Гризуни, які щодня вживали порцію зеленого перцю, практично на 100% були захищені від нейронних запалень в мозку та вікових порушень в його роботі.

Солодкий перець збагачений антиоксидантом лютеолином. Його ключова властивість – він здатний блокувати певні біохімічні сигнали, які і запускають процес запалення мозку.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Вчені запевняють, що вживання солодкого перцю сприяє виробленню стійкої захисту нервових клітин мозку від пошкодження, що є профілактикою серйозних і навіть невиліковних неврологічних захворювань.

Крім унікальних властивостей, солодкий перець також володіє набором корисних речовин в своєму складі. Крім цього вчені довели, що регулярне вживання в їжу солодкого перцю здатне впливати на нормалізацію роботи серцево-судинної системи, відновлення серцевого ритму, захист від ракових пухлин, заспокійливий ефект, зміцнення нервової системи і нормалізацію артеріального тиску.

Як повідомляв раніше портал "Знай. ua" нещодавно вчені Американського суспільства харчування (American Society for Nutrition) поділилися революційними відкриттями у сфері харчування і користь продуктів, які ми споживаємо.

Під час наукової конференції В 2018 були представили попередні результати наукових робіт, в яких розкривається користь різних харчових продуктів для здоров'я людини. Про це повідомляється в прес-релізі на EurekAlert!