В Україні є тисячі рецептів борщу. Кожен добрий по-своєму.
"Обозреватель" представив рецепт борщу від "мами". Його особливість в тому, що його прийнято варити з телятини і ніякої піджарки.
Для приготування бульйону знадобитися:
- вода - 2-3 л .;
- теляче ребро - 500 г;
- корінь селери - невеликий шматочок;
- цибуля ріпчаста - 1 шт;
- морквина - 1 шт;
- корінь петрушки;
Для борщу:
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
- капуста білокачанна свіжа - 500 г;
- буряк - 2 шт;
- томат свіжий або томат консервований, якщо готуєте взимку, - 4 ст. ложки;
- картопля - 5 шт. (середні);
- часник - 2 зубчики;
- сіль за смаком.
Спочатку варимо бульйон з кістки. Після закипання знімаємо піну і додаємо сіль і овочі. Варимо приблизно півтори години. Коріння і цибулю викидаємо, а морквину залишаємо. М'ясо краще вийняти і порізати на шматочки.
Після кладемо в бульйон капусту, через хвилин 10 - нарізану картоплю і натертий буряк. Варимо хвилин 30, додаємо томатну пасту, в яку попередньо видавили дрібно часник, добре перемішуємо. Після цього дрібно трьом морквину і додаємо в борщ.
Подавати найкраще зі сметаною, свіжою зеленню і українським хлібом.
Український борщ
Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що в розпал свят кожна господиня намагається здивувати своїх гостей незвичайними і цікавими стравами. Наприклад, прикрасити різдвяний стіл можна святкової запіканкою "Три в одному".