Консервована кукурудза – цінний продукт із погляду дієтичної цінності. Однак багато хто помилково вважає, що її можна використовувати виключно в салатах.
Насправді, кукурудзу з банки можна їсти навіть у чистому вигляді, якщо знати міру і підходити до вибору продукту усвідомлено.
Користь консервованої кукурудзи
Дієтологи підкреслюють, що консервована кукурудза зберігає безліч корисних властивостей навіть після термічної обробки.
- Вітаміни групи B: забезпечують нормальне функціонування нервової системи.
- Вітамін C: зміцнює імунітет.
- Калій і магній: сприятливо впливають на серцево-судинну систему.
- Клітковина: сприяє поліпшенню роботи шлунково-кишкового тракту.
При цьому консервована кукурудза має низьку калорійність і практично не містить жирів, що робить її придатною для дієтичного харчування.
Соцвиплати перетворяться на борг: кого змусять повернути гроші
Схема з лічильниками: українцям нараховують космічні борги за світло
Банки отримали нові повноваження: рахунок закриють без пояснень
Нові правила підрахунку стажу: що треба знати, щоб мати пенсію
Як правильно обрати консервовану кукурудзу
Щоб продукт приніс максимум користі, важливо приділити увагу його складу. На упаковці мають бути зазначені такі інгредієнти:
- цукрова кукурудза;
- вода;
- цукор;
- сіль
Варто уникати продукції, що містить консерванти, ароматизатори та барвники.
Коли і скільки кукурудзи можна їсти
Вживати консервовану кукурудзу можна будь-якої доби — вранці, вдень або ввечері. Однак увечері дієтологи рекомендують поєднувати її з продуктами, багатими на білки і жири, наприклад, з сиром або горіхами.
Оптимальною порцією вважається 100-150 г. Така кількість забезпечує бадьорість завдяки натуральним цукрам, що містяться в кукурудзі.
Нагадаємо, що в коробочках більше купувати не будете: як вибрати слабосолоний оселедець, і навіть з ікрою.
Раніше ми повідомляли, що до супермаркету за цим більше не йдемо: 10 продуктів, які заборонено там купувати.