Багато хто з нас стикається з проблемою збереження свіжості половинки авокадо. Часто вже за кілька годин його м'якоть темніє і стає непривабливою.

Однак існує простий і ефективний спосіб запобігти цій проблемі, використовуючи звичайну цибулю.

Авокадо на столі. Фото: Freepik

Зазвичай вважається, що половинку цибулі, що залишилася, не слід зберігати в холодильнику. Він швидко втрачає свої корисні властивості, покривається пліснявою і засихає, навіть якщо він пролежить у холоді лише кілька годин. Також цибуля легко вбирає запахи інших продуктів, втрачаючи свій смак та вітаміни. Однак є один виняток, коли цибулю можна використовувати у холодильнику з користю.

Якщо ви хочете зберегти свіжість авокадо, то половина цибулі може стати вам вірним помічником. Для цього достатньо помістити кілька шматочків цибулі у контейнер, у якому лежить половинка авокадо. Важливо, щоб контейнер щільно закритий.

Популярні новини зараз

Направлення на ВЛК видаватимуть по-новому: що змінюється для військовозобов'язаних

Пенсіонери з крихітними пенсіями продовжать злидарювати: чому індексація нічого не змінить

6 500 гривень від держави: кому і як отримати допомогу цієї зими

Залишилась без Максима Галкіна та дітей: Аллу Пугачову сім'я покинула одну на Кіпрі

Показати ще

Авокадо, фото marieclaire

Це допоможе уникнути потемніння м'якоті авокадо та зберегти його свіжий зелений колір. Однак є одна важлива умова: обов'язково залиште кісточку в авокадо, щоб ефект був найкращим.

Секрет цього методу криється в летких оліях, що містяться в цибулі. Ці олії мають потужну антиоксидантну активність, що перешкоджає потемнінню авокадо. В результаті ваш фрукт може зберігатися свіжим протягом двох-чотирьох днів.

Холодильник, продукти. Фото: скрін youtube

Нагадаємо про несподіваний спосіб зберегти цибулю свіжою до трьох місяців.

Раніше ми повідомляли, як позбутися запаху в холодильнику за кілька хвилин.