"Опік" морозильної камери — це не справжній опік, якого можна зазнати від гарячого, а наслідок зневоднення продуктів у морозильнику. Це трапляється, коли волога з їжі випаровується, а лід, утворений при заморожуванні, переміщається на поверхню їжі та взаємодіє з повітрям, яке може потрапити в упаковку.
Через це на продукті з'являються сухі або посірілі ділянки, а його текстура, смак і колір можуть змінитися. Наприклад, м'ясо, яке довго лежить у морозильнику, може виглядати так, ніби воно "підгоріло" або втратило свіжий вигляд, пише британське видання Iflscience.
Хоча "опік" морозилки не робить їжу небезпечною для споживання, він все ж впливає на її якість. Заморожування — це чудовий спосіб зберегти їжу на довгий час, але важливо дотримуватися кількох правил, щоб уникнути "опіків" морозильника:
-
Герметична упаковка: Повітря, яке потрапляє в упаковку, може призвести до втрати вологи з продукту.
Популярні новини заразМобілізація без ТЦК стає ефективнішою: нові умови набрали чинності
Перший день зими принесе українцям підвищені пенсії: хто опинився у списках ПФУ та ООН
Вже 60 грн за упаковку: супермаркети виставили нові ціни на сіль, цукор та борошно
Мобільний зв'язок стає розкішшю: Київстар приголомшив абонентів оновленими тарифами
-
Правильна упаковка продуктів: Упаковка, в якій ви купуєте їжу, не завжди підходить для заморожування.
-
Швидке заморожування: Чим швидше заморожуються продукти, тим менше утворюється кристаликів льоду, що знижує ймовірність виникнення "опіків" морозильника.
-
Терміни зберігання: Для різних продуктів є оптимальні терміни зберігання в морозильнику.
Таким чином, хоча "опіки" морозильника не становлять загрози для здоров'я, вони знижують якість їжі.
Нагадаємо, можна обійтись і без холодильника: як зберегти їжу свіжою влітку
Раніше ми писали про те, що суми у квитанціях можна суттєво зменшити: зверніть увагу на морозильник та зробіть це
Крім того, Знай.ua повідомляв, негайно діставайте з холодильника: які продукти та навіть страви заборонено тримати там