Осіння пора дуже важлива для садівників. Адже саме зараз проводиться обробка дерев перед зимівлею.

Процес обробки дерев забезпечує захист від шкідників у зимовий, а й у весняний період. Перед зимою, шкідники засідають в опалому листі або засохлих пагонах.

Підготовка саду до зими, скріншот з відео

Тому дуже важливо проводити обробку проти комах та їхніх личинок уже зараз.

Заходи, які необхідно вжити перед обприскуванням:

1) С - під кущів і дерев приберіть все опале листя.

Популярні новини зараз

Нацбанк виводить з обігу частину грошей: що потрібно знати українцям

Гороскоп на четвер 14 листопада для всіх знаків Зодіаку: до Левів "підкотить" незнайомець, Рибам впоратися б із самим собою

Покажіть, що у телефоні: чи можуть ТЦК відбирати гаджети українців

ВЛК роблять придатним для мобілізації всіх: нардепка розповіла про таємний наказ

Показати ще

Після чого огляньте стовбури дерев на наявність лишайників та моху. Якщо таке, обережно зніміть їх за допомогою сталевої щітки перед обприскуванням.

2) Землю під деревами та чагарниками обережно перекопайте, щоб не пошкодити коріння.

Обкопування дерев. Фото: скрін

Обробка дерев та чагарників:

1) для смородини, аґрусу та плодових дерев найкраще підійде бордоська рідина. Ще одним чудовим варіантом може стати 3% залізний купорос. Обробка цими речовинами допоможе вберегти садок від лишайників та моху, в яких часто живуть шкідники.

2) Для профілактики парші та плямистостей можна використовувати розчин сечовини (карбаміду). Для його приготування потрібно взяти 10 літрів води та 500 г препарату. Обприскувати потрібно не лише землю під деревами, а й їхню крону. Зробити це потрібно після опадання листя, але не пізніше за кінець жовтня.

Догляд за садом восени. Фото: скрін Ютуб

3) Після окопування землю потрібно полити розчином купоросу та води: на 1 відро – 50 грамів мідного купоросу.

Нагадаємо, з чим ні в якому разі не можна змішувати золу і як вона впливає на ґрунт, поради досвідчених городників.

Раніше ми повідомляли, що для картоплі, дерев, помідорів, баклажанів та перцю: як правильно використовувати яєчну шкаралупу на ділянці.