Яйця є в раціоні практично кожного українця Проте мало хто знає, скільки їх можна зберігати і що зробити, щоб продовжити життя продукту.
Найкраще для зберігання яєць використовувати холодильник, вони можуть пролежати 60 днів при температурі від 0 до +8°C, при цьому не варто залишати їх на дверцятах.
При відкритті холодильника відбуваються перепади температури, які сприяють псуванню. Найкраще - це полиця для овочів, але щоб яйця з ними не стикалися.
Також господаркам рекомендують зберігати яйця гострою частиною вниз, щоб жовток не контактував з повітряною капсулою всередині яйця, а також не мити перед зберіганням.
Обміняти долари по старому не вийде: ПриватБанк тихо переписав правила для валюти
Блокують всі картки – від пенсійної до зарплатної: боржників за комуналку позбавляють шансу на виживання
За комунальні борги урізатимуть пенсії: скільки грошей можна втратити
Українцям блокують картки для соцвиплат: хто у зоні ризику
Є кілька лайфхаків, які допоможуть продовжити свіжість яєць. Перший полягає у використанні саліцилової кислоти. Робимо розчин: до 1 л води додати 2 ст. л. кислоти. Помістити в розчин яйця і залишити на 30 хвилин|мінути|, після обсушити і скласти в темне місце на зберігання. Завдяки цьому вони можуть бути 10 днів свіжими без холодильника.
Ще є спосіб з олією, якою користувалися наші бабусі та дідусі. Перед зберіганням кожну шкаралупу протирали звичайною олією. Плівка створює захисний бер'єр. Однак перед цим варто помити яйця, щоб знищити бактерії.
Нагадаємо, що навіть хліб зберігайте неправильно: чому вироби пліснявіють і черствіють у вашому будинку.
Раніше ми повідомляли, що до весни легко: як і де правильно зберігати моркву в будинку і квартирі.
Також стало відомо, як зберегти зимові яблука до весни: поради садівникам.