Домашні тварини складно переносять зимовий період, адже їм майже нема чим поласувати. Однак власники можуть урізноманітнити раціон птахів, щоб вони не хворіли та несли яйця.

Не всім українцям по кишені забезпечити ідеальні умови для курей, як це роблять на птахофабриках, але прогодувати тварин їм під силу.

Курка

Взимку зазвичай збільшують порцію корму, тому що птахи витрачають більше калорій на обігрів тіла, а також активно дають зернові – кукурудзу, пшеницю чи ячмінь.

У холод важливо давати вологу мішанку, вона має становити 30% від усього раціону. Її варять з крупи, картоплі та риб'ячого жиру. Також можна додавати шматочок крейди. Проте годувати вологим кормом варто окремо сухого, 4 десь у день.

Популярні новини зараз

Радіація незабаром загрожуватиме всьому живому: вчені зробили чіткий прогноз

Пропонують заощадити, а в результаті ви залишитеся без грошей: клієнти Vodafone піднімають бунт

Пішов за хлібом – потрапив до армії: що треба перевіряти, перш ніж виходити з дому

Багатодітних батьків чекають у ТЦК: уникнути мобілізації стало складніше

Показати ще

Птахам для виведення курчат рекомендується вмішувати в корм білок, наприклад, кісткове борошно або яєчну шкаралупу. Також не завадить ввести в раціон вітаміни - буряки, кабачки, моркву, гарбуз і капустяне листя. Не забувайте давати зелень, особливо молодим птахам. Господарі зазвичай з літа засушують різні трави, кропиву, конюшину.

Курка, Главком

Також молодняку ​​буде корисний подрібнений ракушняк, що продається в сільськогосподарських магазинах, та джерело білка та жиру – макуха. При хворобах, худобі та линянні варто купити мінеральні добавки в корм.

Нагадаємо, з чим ні в якому разі не можна змішувати золу і як вона впливає на ґрунт, поради досвідчених городників.

Раніше ми повідомляли, що для картоплі, дерев, помідорів, баклажанів та перцю: як правильно використовувати яєчну шкаралупу на ділянці.