Восени саме час збирати врожай гарбузів, які при правильному зберіганні можуть чудово перезимувати та радувати своїм смаком протягом кількох місяців.

Однак, щоб ці корисні помаранчеві красені перезимували до весни, необхідно правильно підготувати їх.

Гарбуз, фото: pixabay.com

Насамперед слід врахувати, що не всі гарбузи підходять для тривалого зберігання, тому деякі види слід одразу використовувати за призначенням.

Насамперед, слід врахувати важливу умову тривалого зберігання гарбуза - це розмір та правильні "сусіди". Для зимівлі вибирайте гарбуза середнього та великого розмірів. Також не складайте поруч пошкоджені гарбузи, оскільки це може стати причиною загнивання.

Популярні новини зараз

Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус

"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки

Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Показати ще

гарбузи, фото Pxhere

Також врахуйте те, що якщо під час збирання гарбуза значно пошкоджені, краще одразу з них зробити сік, варення, заморозити шматочками або віддати на корм худобі. У той же час, якщо пошкодження мінімальні, обробіть гарбуз розчином марганцівки та висушіть його. Така проста дія зупинить потенційний процес загнивання.

Відразу після того, як зберете гарбуза з городу, на 1-10 днів помістіть їх туди, де температура повітря становить 25-28 ° C, а вологість тримається в межах 80-85%. Саме за таких умов гарбуз остаточно дозріє, а його шкірка стане міцнішою і щільнішою.

Через тиждень зберігання у вищевказаних умовах перекладіть гарбуза на місце зберігання. Найкращими умовами вважаються температура повітря від 4 до 9°C та вологість 70%.

Гарбузи / фото: Pixabay

Нагадаємо, що до весни легко: як і де правильно зберігати моркву в будинку і квартирі.

Раніше ми повідомляли, як зберегти зимові яблука до весни: поради садівникам.