Приблизно з 2020 року "бананки" серед модників вважалися антитрендом, і багато хто заявляв, що залишає це для школярів. Проте вже у 2025 році цей аксесуар знову стане популярним. Дизайнери представили такі сумки для колекцій весна-літо 2025, втім, відмінність сумок тепер полягатиме в їхньому носінні.

За словами стилістів, бананки – це сумки унісекс, які однаково підходять для чоловіків та жінок. Тому на цю річ треба звернути особливу увагу всім.

Про це українським модницям та модникам розповіли на сторінках української версії всесвітньо відомого глянцю Vogue.

Сумка "бананка", скріншот: YouTube

Сумки-бананки знову в моді

Креативний директор Burberry Деніел Лі, закриваючи Лондонський тиждень моди, представив різноманітні бананки, особливо популярною стала коричнева сумка із замші.

Популярні новини зараз

Якщо у вас пластикові вікна, то ви зобов'язані це зробити: поспішіть, часу залишилося мало

Хто з чоловіків справді важливий для економіки: починається аудит "броней"

Зима, якої ми не чекали: антициклон приготував шокуючі сюрпризи

Чоловіків знову кличуть до ТЦК: треба заново пройти процедури

Показати ще

Сумка "бананка", скріншот: YouTube

А ось креативний директор бренду Dior Марія Грація Кьюрі для колекції весна – літо 2025 року представила бананки у спортивній колекції. Сумка-бананка від французького модного будинку відсилає до форми поясного рюкзака. Такий аксесуар трохи далекий від класичної версії завдяки великому розміру.

Сумка "бананка", скріншот: YouTube

Louis Vuitton теж представили сумки-бананки, проте виглядають вони вже сучасніше. Шкіряна сумка в благородному кольорі чудово підійде до будь-яких речей восени. Основна фішка аксесуара в тому, що в новому році ми будемо носити її в руках, або просто на плечі, як звичайну сумку з довгими ручками. Носіння на поясі вважатиметься не зовсім правильним.

Сумка "бананка", скріншот: YouTube

Незважаючи на те, що поясна сумка на якийсь час вийшла з моди, бананка все одно вважається зручним аксесуаром. Як би там не було, але основна її фішка в тому, що у вас будуть вільні руки. А ще вона досить легко поєднується з базовими речами на основі джинсів та футболки чи зі спортивними костюмами.

Сумка "бананка", скріншот: YouTube

У 2025 році в моді будуть різні розміри бананок - від класичних до великих, проте навіть у маленькій сумці ви зможете помістити гаманець, ключі, телефон і помаду або блиск.

Стилісти радять придивитися до стильних сумок, представлених для весняно-літнього сезону та додати одну з них у свій гардероб.

Нагадаємо, одяг для зустрічі Зеленої Змії тільки такий: у чому відзначати Новий 2025 всім знакам Зодіаку.

Раніше повідомлялося, шикарні вії з гарним завитком – це не недосяжна мрія: як досягти цього без ламінування.

Також, немов корова язиком злизала: зачіски, які будуть у трендах весь 2025 рік.