Експерти попереджають, що наступна пандемія може виникнути несподівано, незважаючи на досвід боротьби з COVID-19. У своєму щорічному звіті The Telegraph зазначає, що фахівці підкреслили необхідність вжиття заходів для підвищення готовності до можливого нового спалаху захворювань.

Пандемія у світі, кадр з відео

Серед факторів, які можуть підвищити ризик пандемії, експерти виділили:

  • Урбанізацію
  • Інтенсивний розвиток сільського господарства
  • Появу штучного інтелекту

Також підкреслюється загроза, пов’язана з новими варіантами вірусів, такими як пташиний грип H5N1, який передається від інфікованих тварин до людей, та нові випадки віспи у Центральній Африці. В Руанді вже зафіксовані смерті від вірусу Марбурга, близького родича Еболи. Про це повідомляє Телеграф.

Пандемія у світі, кадр з відео

Популярні новини зараз

Пенсіонерам платитимуть додаткові 2400 грн щомісяця: як скористатися новою програмою

Водії хапаються за серце: на АЗС рекордне подорожчання

Небезпечні дати, містична мета путіна, і що буде на фронті: огляд пророцтв відомих провидців на зиму 2024

Будуть призвані у двох випадках: нові правила мобілізації чоловіків старше 50 років

Показати ще

Експерти відзначають, що зміна стилю життя та людська діяльність негативно впливають на екосистему, підвищуючи ймовірність виникнення нових патогенів. Незважаючи на уроки пандемії COVID-19, світ залишається неготовим до нових інфекцій.

Вчені наголошують, що людство має можливість контролювати спалахи на ранніх стадіях за допомогою медичних заходів, які знижують рівень захворюваності та смертності, а також завдяки кращій організації міжнародної медичної допомоги. Однак ризик нової пандемії залишається високим, і світ може знову виявитися без плану дій у разі її виникнення.

Нагадаємо, людство чекає "Пандемія 2.0"? Які ще небезпечні віруси загрожують усім нам

Раніше ми писали про те, що найсмішніші вчені року отримали Ігнобелівську премію: голуби наводять ракети, свині дихають анусом

Крім того, Знай.ua повідомляв, температура, біль у спині та набрякання: світові загрожує нова пандемія - хвороба відома десятки років