У Монмутширі, Великобританія, стався досить дивний випадок, який більше нагадує сюжет комедійного фільму, ніж реальне життя. 36-річний Даміан Войнилович вирішив не просто пограбувати будинок, а влаштувати там цілу "перестановку", і був засуджений на 22 місяці в'язниці за свої незвичайні пригоди.

Все почалося 16 липня, коли жінка повернулася додому з роботи і була шокована побаченим, повідомляє ВВС. У її квартирі все було не так, як вона залишила: білизна розвішана, покупки розпаковані, а на плиті навіть готувалася їжа.

Грабіжник не тільки вліз у її будинок, а й непогано влаштувався, залишивши записку з добрими побажаннями: "Не хвилюйся, будь щаслива, їж і дряпай!"

Даміан Войнилович / фото: BBC

У деталях пограбування, як у художньому фільмі, були і годівниці для птахів, які щедро наповнив хтось, і квіткові горщики, переставлені на нові місця. У будинку знайшли порожню пляшку червоного вина та миску з солодощами на столі, які, ймовірно, випив та з'їв чоловік.

Популярні новини зараз

Осінні канікули під загрозою: школярі відпочиватимуть за новими графіками

500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати

За комуналку можна не платити зовсім: хтось з українців отримає 100% пільгу вже з жовтня

Газ подорожчає для всіх: як новий тариф вдарить по гаманцю

Показати ще

Войнилович навіть встиг вимити підлогу та замінити насадки на зубних щітках.

Жінка, яка виявила всі ці "зміни", була у жаху. Вона не могла залишатися сама у своєму будинку, і два тижні після інциденту страждала від підвищеної тривожності. Розуміючи, що хтось знає про її життя, вона залишилася в друга, відчуваючи себе в повній безпеці тільки далеко від свого житла.

Чоловік / фото: Pinterest

Проте історія не закінчилась. Лише за два тижні грабіжник знову опинився в іншому будинку, де його спіймали на камеру відеоспостереження. Там він теж вирішив випрати свій одяг і влаштувати невелику вечірку в джакузі, залишивши після себе сліди у вигляді випитих напоїв та розкиданої їжі.

В результаті його ДНК було виявлено на відбитках пальців у першому будинку, що призвело до його затримання.

За свою "творчу" злочинну діяльність Войнилович визнав себе винним за двома пунктами звинувачення. Суддя сказав, що його дії стали серйозним порушенням особистого простору жертв. А захисник підсудного зазначила, що той переживав важкі часи, будучи бездомним, і щиро вибачався за завдані страждання.

Нагадаємо, батько підмовив 14-річного сина на пограбування, а в суді вирішив здати дитину: "Він був із пістолетом..."

Раніше ми писали про те, що українець виніс із банку чужі 400 тисяч доларів, але копи так їх і не знайшли

Крім того, Знай.ua повідомляв, вашу квартиру можуть пограбувати вже завтра: що потрібно перевірити всім українцям - навіть у поштовій скриньці