Коли і як прибирати капусту, щоб вона довго зберігалася.
Щоб капуста зберігала свої смакові якості та корисні властивості, важливо правильно її прибрати та зберігати. Капусту потрібно збирати, коли вона досягла оптимального розміру для свого сорту.
Звертайте увагу на внутрішнє листя, воно має бути кольору слонової кістки, а зовнішнє може ставати синюватим. Іншим знаком зрілості є жовтіючі та підсохлі нижні листки. Про це інформує Ukr.Media.
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Прибирати капусту краще за все в суху, ясну погоду, використовуючи гострий ніж. Зрізайте качани так, щоб залишати приблизно 3 см стебла і кілька зовнішніх зелених листків для захисту. Після збирання дайте капусті полежати кілька днів у сухому, прохолодному місці, щоб зрізи підсохли.
Зберігати капусту можна кількома способами: у ящиках, пірамідах, обгорнутими в глину або підвішеними в льосі. Перед зберіганням відберіть тільки здорові качани, видаліть зайве листя і просушіть їх у добре провітрюваному місці.
Оптимальна температура для зберігання — від 0 до +1 градуса Цельсія, а вологість повітря повинна бути 90-95%. У ящиках кожен шар капусти краще прокладати папером або соломою. Якщо зберігати в піску, насипте його на дно ящика, укладіть капусту і засипте. Для мішків використовуйте натуральні матеріали, такі як бавовна або льон. Якщо вибираєте глину, обмазуйте кожен качан, дайте висохнути, а потім укладайте в ящики чи кошики.
Раніше ми повідомляли, які квіти потрібно посадити прямо зараз?
Як підживити компост якісним добривом- детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, українці можуть поласувати популярним фруктом за копійки.