Коли і як прибирати капусту, щоб вона довго зберігалася.

Щоб капуста зберігала свої смакові якості та корисні властивості, важливо правильно її прибрати та зберігати. Капусту потрібно збирати, коли вона досягла оптимального розміру для свого сорту.

Добриво для капусти, скріншот: YouTube

Звертайте увагу на внутрішнє листя, воно має бути кольору слонової кістки, а зовнішнє може ставати синюватим. Іншим знаком зрілості є жовтіючі та підсохлі нижні листки. Про це інформує Ukr.Media.

Капуста / фото: Pixabay

Популярні новини зараз

Ухилянти та втікачі можуть спати спокійно: адвокат розповів про особливості повісток

Скасування ВЛК та документи онлайн: в Україні хочуть кардинально змінити правила військового обліку

"За день виконують норму в 2-3 місяці": ТЦК знайшли "золоту жилу" для мобілізації

З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці

Показати ще

Прибирати капусту краще за все в суху, ясну погоду, використовуючи гострий ніж. Зрізайте качани так, щоб залишати приблизно 3 см стебла і кілька зовнішніх зелених листків для захисту. Після збирання дайте капусті полежати кілька днів у сухому, прохолодному місці, щоб зрізи підсохли.

Зберігати капусту можна кількома способами: у ящиках, пірамідах, обгорнутими в глину або підвішеними в льосі. Перед зберіганням відберіть тільки здорові качани, видаліть зайве листя і просушіть їх у добре провітрюваному місці.

Оптимальна температура для зберігання — від 0 до +1 градуса Цельсія, а вологість повітря повинна бути 90-95%. У ящиках кожен шар капусти краще прокладати папером або соломою. Якщо зберігати в піску, насипте його на дно ящика, укладіть капусту і засипте. Для мішків використовуйте натуральні матеріали, такі як бавовна або льон. Якщо вибираєте глину, обмазуйте кожен качан, дайте висохнути, а потім укладайте в ящики чи кошики.

Раніше ми повідомляли, які квіти потрібно посадити прямо зараз?

Як підживити компост якісним добривом- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, українці можуть поласувати популярним фруктом за копійки.