Ріпчаста цибуля, що провокує у багатьох, якщо не у всіх, рясна сльозотеча має дуже складний хімічний склад.
Вся справа в особливій речовині, що виділяється при розрізанні цибулини і розчиняється в сльозах людини та воді. Фермент дратує слизову оболонку очей і носа.
Печіння в очах і сльози нікому не подобаються, тому деякі навіть відмовляються нарізати цибулю або взагалі вживати її. Однак маленькі кулінарні секрети допоможуть зробити це, не промовивши ні сльозинки.
На блокпостах посилять перевірки: що потрібно мати при собі
Дівчина 4 роки жила з тілами своїх батьків, яких сама вбила: отримувала пенсії та надсилала привітання братам
Мінімум 2400 грн: пенсіонерам готують доплати, які залежатимуть від стажу
Школярам переписали навчальну програму: як зміняться уроки у 5–7 класах
Є кілька дійсно ефективних та доступних способів. Один із найпопулярніших - охолодити цибулину. Її можна помістити в холодильник на 30 хвилин або в морозильну камеру на 10 хвилин. Якщо немає часу на очікування, можна просто обполіскувати цибулю та ніж холодною водою. Завдяки цьому знижується виділення газу, який таки провокує сльози.
Також можна одягнути спецзахист – щільні окуляри та дихати лише ротом. Кулінари ще діляться методом із використанням воску. Потрібно підпалити свічку поруч із місцем, де ріжеться цибуля. Гарячий віск нейтралізуватиме газ.
І ще один спосіб – під час нарізування жувати жуйку. Цей процес також допомагає зменшити вплив газу на слизову.
Нагадаємо про ідеальне поєднання: що таке "іжирний манікюр" і як зробити цей трендовий дизайн осені.
Раніше ми повідомляли, що подивіться на свої руки, яка сором: 3 простих способу відучити себе гризти нігті.