Коли у вас з'являється щеня, разом з ним приходить нова хвиля турботи та відповідальності. Цей пухнастий малюк вимагає не тільки любові та уваги, але й купу всяких штук, щоб йому було комфортно та безпечно.

Найперше, що знадобиться вашому новому другу – це нашийник або шлейка, а також повідець.

  • Нашийник має бути м'яким і зручним, не тиснути, але й не бовтатися. Правило просте: між шиєю та нашийником має легко поміститися два пальці.
  • Шлейка – відмінний варіант для активних чи маленьких собак, щоб розподілити навантаження не лише на шию, а й на груди. Це особливо важливо для дрібних порід.
  • Повідець має бути міцним і довгим, щоб ви могли контролювати цуценя на прогулянці. Якщо собачка любить гратися, рулетка - просто ідеальний варіант.

цуценя, фото Pxhere

Лежак чи будиночок

Вашому малюкові потрібне власне затишне містечко для сну та відпочинку. Лежак має бути м'яким та безпечним, відповідати розміру собаки. Вибирайте моделі зі знімними чохлами, щоб їх легко прати. Якщо цуценя любить сховатися і спати в закритих місцях, йому сподобається м'який будиночок.

Іграшки для розваги та розвитку

Іграшки - це не тільки веселощі, але і можливість розвивати розумові та фізичні навички цуценя, а заодно і врятувати ваші меблі, коли у нього почнуть прорізуватись зубки.

Популярні новини зараз

Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші

ПФУ скоротив фінансування пенсій: чи уріжуть виплати стареньким

Ощадбанк приготував оновлення для клієнтів: не поспішайте перевипускати картки

Державну допомогу скасують з 1 жовтня: кого залишать без грошей

Показати ще
  • Гумові іграшки допоможуть цуценяті розвивати щелепу та заспокоїти ясна.
  • М'які іграшки можуть стати його улюбленим "другом" на час сну.
  • Інтерактивні іграшки допомагають розвивати розумові здібності, змушуючи цуценя вирішувати завдання за ласощі.

цуценя, фото Pxhere

Гігієнічні штуки

Щоб щеня виглядало доглянутим, потрібно запастися гігієнічними аксесуарами: ножицями, гребінцем, щіткою та зубною пастою. Для короткошерстих собак підійде гребінець із дрібними зубчиками, а для довгошерстих – щітка, яка запобігає сплутуванню вовни.

Перенесення або клітина

Якщо плануєте подорожі із цуценям, обов'язково потрібне перенесення чи клітина. Вона повинна бути міцною, зручною та добре провітрюваною. Якщо ви думаєте про перельоти, вибирайте моделі, які відповідають вимогам авіакомпаній.

Цуценя – це не лише море радості, а й велика відповідальність. Правильні аксесуари допоможуть вашому маленькому другові швидше адаптуватися в новому будинку і зроблять догляд за ним зручнішим і приємнішим для вас обох!

Нагадаємо, собачки Демі Мур, Біллі Айліш та інших зірок потрапили на сторінки Vogue: "найсоковитіші" фото

Раніше ми писали про те, що кіт на столі – не завжди хороша ідея: як відучити пухнастика робити це, перевірені поради

Також вчені з'ясували, що собачники – спокійні, а власники кішок – схильні до нервових зривів