Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за чистотою свого житла, є важлива інформація. Також важливо розуміти, що килими забруднюються з кількох причин. На них збирається пил, шерсть від свійських тварин, волосся, залишки напоїв та їжі. І буває досить складно його відчистити від застарілого бруду та в'їдливих плям.

Проте досвідчені господині поділилися кількома способами, які допоможуть відчистити килим за 10-15 хвилин.

Давайте разом розбиратися, як почистити килим за кілька хвилин, не знімаючи його з підлоги.

Чистка килима, скріншот: YouTube

Як швидко відчистити килим від стійких плям

Спочатку потрібно приготувати миючий розчин. Для цього необхідно взяти дві ложки будь-якого засобу – соди, оцту, порошку чи спеціального порошку для чищення килимів. У глибоку ємність налийте 5 л теплої води, додайте 2 ложки вибраного засобу, добре перемішайте.

Популярні новини зараз

Можливі серйозні зміни у тарифах на електроенергію: відома дата

Росія готує ґрунт для масового блекауту: "Це фактично підготовка"

Пенсіонери отримають надбавку з жовтня

Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці

Показати ще

Змочіть губку або щітку з м'яким ворсом у рідині та пройдіться по поверхні килима, приділяючи ретельну увагу застарілим плямам. Залишіть оброблені місця на 10 хвилин, потім ви побачите, як бруд починає сходити з килима.

Якщо з першого разу не вдалося досягти бажаного результату, процедуру необхідно повторити. Потім протріть килим чистою сухою ганчіркою, щоб зібрати зайву вологу. За бажанням оброблені місця можна просушити феном.

Чистка килима, скріншот: YouTube

Сухе чищення килима в домашніх умовах

Щоб не возитися з вологими засобами, килим можна чистити содою та сіллю, які вбирають бруд та неприємні запахи. Сухий спосіб чищення зробить виріб чистим та свіжим, але не підходить для видалення застарілих плям.

Сода. Спочатку килим потрібно почистити від пилу та бруду, потім рівномірно розподілити соду на виробі та залишити на 30 хвилин. Потім необхідно пройти кілька разів пилососом, щоб зібрати залишки соди. Таке чищення допоможе позбутися неприємного запаху та пилу, також освіжить килимове покриття.

Сіль. Це м'який та швидкий засіб, який поверне свіжість улюбленому килиму. Тут все просто: потрібно рівномірно розсипати сіль на покриття, взяти вологу щітку чи віник та добре почистити поверхню. Залишки солі необхідно зібрати пилососом.

Чистка килима, скріншот: YouTube

Як ефективно почистити килим: універсальний засіб від стійких плям

У такий спосіб можна легко позбутися плям від вина, їжі, кави, фарби тощо. При чищенні навіть не знадобиться пилосос.

Потрібно підготувати інгредієнти:

- 1 ст. ложку соди;
- 1 ст. ложку гелю для миття посуду;
- 1 ст. ложку оцту;
- 1л теплої води.

Спосіб чищення. Ретельно перемішайте всі інгредієнти та насипте у пляшку з пульверизатором. Нанесіть миючий розчин на килим та залиште відпрацьовувати на 5 хвилин.

Потім беріть щітку та добре почистіть покриття. Після чищення пройдіться по килиму сухою чистою ганчіркою, щоб увібрати залишки вологи. Залишіть килим висихати.

Якщо після чищення ворс килимового покриття став жорстким, пройдіться розчином кондиціонера для білизни з водою. Таким чином ви повернете килиму м'якість і додасте приємного аромату.

Нагадаємо, писи як у потрібне місце: як привчити кота до лотка за 1 день.

Раніше повідомлялося, килими будуть чисті і колір не потьмяніє: турецький спосіб відмити будь-які забруднення.

Також, забудьте про хімію – візьміть трубочку: як легко прочистити злив у ванній та на кухні.