Кішки часто підтискаю під себе лапки, під час сну, зокрема. Однак не всі власники знають, чому вони так роблять і що відчувають у цей момент.

Така поза пухнастика може про різне сигналізувати. Її ще називають "буханцем або хлібцем". Найчастіше вони це роблять через елементарний комфорт, адже їхнє тіло максимально розслабляється і займає менше місця.

Кішка Лілу, фото Знай.ua

Ще це може бути ознакою довіри до людини, якщо тварина підібгала лапки, сидячи в нього на колінах. Улюбленець вірить, що йому не доведеться застосовувати пазурі найближчим часом, тому можна сховати під себе лапи. Йому максимально комфортно і він не відчуває загрози.

Крім того, кішки часто ховають лапи через холод, скорочуючи позою теплоодачу та економно витрачаючи тепло. Подушечки лап особливо чутливі до морозу.

Популярні новини зараз

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Кішка Лілу, фото Знай.ua

Іноді поза все ж таки може говорити про те, що кішка погано почувається. Інстинктивно тварина намагається сховатися від усіх. Зверніть увагу, якщо в такій позі кішка ще мружиться, не їсть, тремтить чи тремтить - потрібно терміново відвезти її на огляд до ветеринара.

Кішка, скріншот

Нагадаємо, що кішка мені лапками: чому пушистики так роблять і чи потрібно їм забороняти.

Також стало відомо, що кіт на столі - не завжди хороша ідея: як відучити пухнастика робити це, перевірені поради.

Раніше ми повідомляли, що ніби з іншої планети: котик-мутант із двома парами вух став зіркою мережі завдяки генетичній аномалії.