Повидло за цим рецептом підійде для приготування десертів просто до чаю або як ароматне доповнення столу.

Яблучне повидло виходить бурштинового кольору, густе, в міру солодке, з кислинкою. Для приготування цієї страви знадобиться мінімум інгредієнтів та максимум кохання.

Інгредієнти для приготування:

Яблука – 3,5 кілограм

Цукор – 1,8 кг

Популярні новини зараз

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Вода 50 мілілітрів

Спосіб приготування:

Спочатку підготуйте яблука. Для цього краще вибирати кислі сорти яблук. Їх потрібно ретельно вимити у теплій воді та залишити стікати. Як вода стіче - повністю висушіть на рушник Одним із основних етапів приготування є видалення кісточок та хвостиків з яблука. Після цього етапу очищені яблука поріжте на чотири або вісім частин.

Порізані яблука. Фото: скрін Ютуб

Найкраще для варіння повидла використати каструлю з товстим дном, щоб не пригоріло. На дно налийте воду те щоб вона повністю покрила дно каструлі; якщо потрібно, то долийте трохи води до такого рівня. Порізані яблука викладіть у каструлю і варіть на маленькому вогні.

Яблучне повидло. Фото: скрін Ютуб

Коли яблучна маса знизиться приблизно о пів, зніміть з вогню і пробийте блендером. Масу, що утворилася, протріть через металеве сито, щоб утворилася однорідна консистенція.

Протріть пюре. Фото: скрін відео

Перетерті яблука висипте в каструлю і додайте цукор. Кількість цукру розраховується так: на 1 кг яблучного пюре – 750 г цукру. Добре перемішайте і скуштуйте за смаком. Яблучна маса має бути в міру солодка. Поставте на невеликий вогонь та варіть помішуючи 35-40 хвилин. Готове повидло має стікати з ложки повільно. Після цього перекладіть готову страву в стерилізовані банки та закатайте.

Нагадаємо про пікантні баклажани з перцем в азіатському стилі: рецепт, який приживеться у кожній родині.

Раніше ми повідомляли, що легко, але дуже ситно і смачно: рецепт котлеток з баклажанів та гречки - від м'ясних не відрізнити.