В Україні презентували незвичайний гастрономічний продукт — круасан зі смаком борщу. Ця кулінарна новинка була створена мережею закладів Lviv Croissants у співпраці з відомим шеф-кухарем Євгеном Клопотенком спеціально до Дня українського борщу.

Основою для страви став зерновий круасан. Начинка складається зі свинини, приготованої в томатно-сливовому соусі з овочами, копченою грушею, а також сметаною з зеленню і часником.

Круасан, скріншот: Youtube

Ця несподівана комбінація смаків є спробою переосмислити традиційну українську кухню, зокрема одну з її найголовніших страв — борщ. Борщ, який має важливе значення для української культури, у 2022 році завдяки ініціативі Євгена Клопотенка був включений до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує охорони.

Бренд-шеф мережі Lviv Croissants Олександр Володін сказав, що борщ є символом єдності та різноманіття українців, як і сама країна. В кожному регіоні України борщ готують по-різному, але він залишається невід’ємною частиною культури, яка об'єднує людей.

Популярні новини зараз

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Евгений Клопотенко / фото: скриншот Youtube

Навіть у вигляді круасана ця страва не втрачає своєї ідеї — передавати емоцію, яка живе в кожному українцеві. Євген Клопотенко, пояснив, що круасан зі смаком борщу — це спроба показати, що українська кухня не є статичною та обмеженою стереотипами.

Вона розвивається і здатна дивувати не тільки в Україні, а й за її межами. Шеф-кухар також відзначив, що ця страва робить українську кухню ще доступнішою для широкої аудиторії.

Нагадаємо, те саме тісто для пирогів, булочок та млинців: розкрито перевірені пропорції

Раніше ми писали про те, що круасан-онігірі, круасан-тако і навіть куб: кулінарні гібриди, які завойовують світ

Крім того, Знай.ua повідомляв, МОЗ попереджає українців - бургер, шаурма та фалафель з вулиць можуть вбити