Десерти та випічку з моркви готують регулярно, адже це не лише смачно, а ще й дуже корисно.

Овочі покращують зір, зміцнюють імунну систему і мають ряд інших властивостей. Щоб не хворіти взимку та насититися вітамінами, можна приготувати варення.

Морквяне варення, фото lefood

Від такого морквяного варення будуть у захваті і діти, і дорослі. Рецепт та інгредієнти для заготівлі дуже прості.

Інгредієнти:

Процес приготування варення:

1.Для початку вимийте лимони і проваріть у киплячій воді 5 хвилин. Пропустіть їх через м'ясорубку або подрібніть у блендері разом із шкіркою.

2.Очистіть моркву і наріжте її маленькими шматочками до смаку. Можна натерти на тертці або пропустити через м'ясорубку.

3.Змішайте моркву, лимон та цукор, і варіть на середньому вогні 40 хвилин, регулярно помішуючи. Зніміть каструлю з вогню та відставте на 2-3 години. Потім знову проваріть варення протягом 40 хвилин.

4.Наприкінці варіння додайте ванілін і розкладіть варення в стерилізовані банки. Закатайте і залиште до охолодження, а потім на зберігання в холодному, темному місці.

Нагадаємо, що так готують усі в Одесі: рецепт ікри з баклажанів, яка стане улюбленою закускою.

Раніше ми повідомляли про печиво та 10 хвилин - все, що вам потрібно: рецепт десерту "Творожний будиночок".

Також, не викидайте "негарні" фрукти: рецепт ніжного та легкого джему з персиків на зиму.