OpenAI, розробник ChatGPT, можливо, незабаром сильно підніме вартість своєї преміум-підписки. Наразі користувачі платять $20 на місяць, але компанія розглядає можливість збільшення ціни до $2000.

Про це повідомляє The Information, посилаючись на чутки про фінансові труднощі компанії.

Точно не ясно, чи це буде новий рівень передплати з просунутими можливостями чи просто різке подорожчання поточного варіанту. Є ймовірність, що OpenAI готує щось на зразок преміум-доступу до найсвіжіших AI-моделей, таких як "Strawberry".

ChatGPT, скріншот: YouTube

Ця модель обіцяє вирішувати складніші завдання, включаючи складні математичні рівняння, і, можливо, стане основою ще більш потужної системи під назвою "Orion", запуск якої планують цієї осені.

Популярні новини зараз

Терміново запасайтеся цим, поки знову не стали відключати світло: українцям дали список на зиму

Новий штраф стане несподіванкою: українців попередили, скільки грошей готувати

Нові правила для українців 60+: як збільшити пенсію в кілька разів

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Проблема в тому, що підтримка ChatGPT коштує компанії в колосальні $700 000 щодня. Навіть за прогнозованого виторгу в $2 млрд від підписок на рік цього може не вистачити для покриття витрат. Подейкують, що без додаткових вливань OpenAI може зіткнутися з банкрутством вже за рік.

ChatGPT, скріншот: YouTube

Що цікаво, незважаючи на такі фінансові проблеми, ChatGPT залишається дуже популярним. Понад 200 мільйонів людей заходять на платформу щотижня, а понад мільйон бізнесів уже оформили передплату. Але навіть це поки що не рятує від збитків.

Нагадаємо, Vodafone пропонує номери з новим кодом: як це вплине на ваш зв'язок

Раніше ми писали про те, що випадкове передозування Меттью Перрі з "Друзів" розкрило масштабну схему наркоторгівлі в США

Крім того, Знай.ua повідомляв, як знайти своїх предків в Україні чи за її межами: повне керівництво з архівів та ресурсів