Батьки в австралійській середній школі обурені після того, як у ній були введені сканери відбитків пальців, щоб стежити за використанням учнями туалету та «зупинити вандалізм».

Відповідну інформацію розмістили на порталі «DailyStar»

Цей захід відстежує, як учні користуються туалетом протягом дня, і покликаний зупинити «вандалізм», коли учні кидають «к*кашки на стелю».

Середня школа Мурбанку на південному заході Сіднея представила цю систему в червні, і з того часу понад 1000 учнів зареєстрували свої відбитки пальців, щоб користуватися туалетом під час занять.

Міру назвали «крайньою» та «порушенням конфіденційності», але місцевий департамент освіти наполягав на тому, що система не є обов'язковою. Тим часом директор школи зазначив, що система не записує відбитки пальців.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Представник департаменту сказав: «Учні можуть отримати доступ до туалетів, отримавши карту доступу в офісі. Усі батьки були повідомлені ... через шкільні інформаційні бюлетені, а протоколи зібраних фокус-груп також були надіслані всім батькам електронною поштою».

Школа ввела цей захід після того, як витратила цілий стан на ремонт туалетів

Один учень 11-х класів сказав, що туалети регулярно «мастили» фекаліями, через що він відмовлявся ними користуватися.

«Часто були випадки, коли люди кидали свої к*кашки на стелю. Таке трапляється принаймні кілька разів на рік. Це досить огидно».

Однак не всі батьки задоволені. Один із них розповів: «В інформаційному бюлетені був лише цей крихітний абзац, жодних нотаток, відправлених додому, жодних електронних листів, лише фокус-група, про яку ніхто не знав.. Це просто здається трохи екстремальним та тривожним через рівень спостереження та даних, які збираються про наших дітей».

Експерт з кібербезпеки Алана Маурушат сказала: «Для мене це порушення конфіденційності, становить загрозу кібербезпеці через вкрадені біометричні дані та потенційну загрозу фізичній безпеці для учнів».

Як раніше повідомляв портал "Знай", "Apple" радить користувачам "iPhone" встановити екстрене оновлення прямо зараз.